15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞef de sector din CEO, încătuşat pentru delapidare

Şef de sector din CEO, încătuşat pentru delapidare

Marian Vătuiu, şeful de sector de la Cariera Pinoasa, unitate din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost arestat preventiv ieri pentru 29 de zile. Decizia magistraţilor târgujieni poate fi atacată cu apel.

Salariatul Complexului Energetic Oltenia este, potrivit procurorilor, complicele hoților prinși în trafic cu două tiruri pline cu 41 de tone de fier vechi. „Continuând cercetările în cauza penală privind sustragerea celor 41 de tone de fier din perimetrul unei cariere miniere din oraşul Rovinari, comise pe 18 ianuarie 2014, poliţiştii au extins cercetările faţă de V.M., de 50 de ani, din Târgu Jiu, reprezentant al unităţii respective, în sarcina căruia a fost reţinută infracţiunea de delapidare“, a precizat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Săptămâna trecută, polițiștii din Turceni au oprit în trafic, la Plopșoru, două camioane care transportau peste 40 de tone de fier vechi furat din cariera minieră. Magistrații târgujieni au decis ca ambii hoți de fier vechi să stea 29, respectiv 20 de zile în arest preventiv. Pe 18 ianuarie, Ştefan Fileaţă, în urma unei înţelegeri prealabile avute cu Liviu Dan Popescu, ajutat de acesta, a sustras cantitatea de 41 de tone de fier vechi, pe care a transportat-o cu două autoutilitare, depistate în trafic de organele de poliţie. Popescu ar fi înlesnit sustragerea componentelor metalice prin indicarea locului unde erau amplasate, facilitarea încărcării acestora cu un utilaj tip DET deservit de un angajat al unităţii miniere, precum şi prin asigurarea perimetrului infracţional. Prejudiciul cauzat CEO depăşeşte 35.000 de lei.

CEO vrea să afle
cât s-a furat

Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energie, din cadrul CEO, a declarat că se efectuează o anchetă pentru a se stabili cât fier vechi a fost furat. Există suspiciuni că este vorba de cantităţi mult mai mari decât cele depistate de poliţie. „Din analiza făcută de noi, aveam niște suspiciuni legate de implicarea anumitor persoane în furtul fierului vechi. Acum, sunt sigur că poliția are dovezi care să le ateste vinovăția. Am dispus efectuarea unui inventar complet și o să știm cu exactitate cât fier vechi a dispărut. Avem bănuiala că în afara celor peste 40 de tone depistate de polițiști în trafic, mai este vorba și de dispariția altor cantități. Vorbesc despre ceea ce s-a demontat pentru mutarea pe alt amplasament“, a precizat Aurel Medințu, directorul Diviziei Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS