10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSilviu Lung a provocat un accident mortal

Silviu Lung a provocat un accident mortal

\n

Fostul portar al Universităţii Craiova, actualul antrenor cu portarii al CSU Craiova, a fost rănit într-un accident produs ieri după-amiază, pe raza localităţii doljene Radovan. Şoferul maşinii lovite de Mercedesul condus de Silviu Lung a murit pe loc în urma impactului, iar cei doi copii ai acestuia au fost răniţi şi transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Un bărbat, de 41 de ani, a murit pe loc, iar cei doi copii ai săi, un băiat de 15 ani şi o fată de 17 ani, au fost răniţi grav, ieri după-amiază, în urma unui accident care ar fi fost produs de Silviu Lung, pe DN 56.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au precizat pentru GdS că, ieri, în jurul orei 15.30, pe DN 56, Mercedesul condus de Silviu Lung către Craiova a lovit un Renault condus din sens opus de Constantin Niţu, de 41 de ani, din comuna doljeană Moţăţei. În urma impactului violent dintre cele două autovehicule, Renaultul a fost proiectat în afara drumului, iar şoferul a murit pe loc din cauza leziunilor suferite. De asemenea, cei doi copii ai lui Constantin Niţu, Andreea şi Andrei, de 17, respectiv 15 ani, au fost răniţi grav. Cei doi copii au fost preluaţi de ambulanţele SMURD trimise la locul accidentului şi transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că băiatul era conştient şi stabil hemodinamic, iar fata în stare de „conştienţă alterată“.
În urma accidentului a fost rănit şi Silviu Lung, care a fost transportat la aceeaşi unitate medicală. Când a fost preluat de medicii Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), fostul portar al Universităţii Craiova era conştient şi stabil hemodinamic.
La aproximativ două ore de la producerea accidentului, reprezentanţii IPJ Dolj au comunicat că, după primele cercetări, s-a stabilit că autoturismul Mercedes condus de Silviu Lung a pătruns pe contrasens şi a lovit Renaultul condus regulamentar din sens opus de Niţu. Oamenii legii au mai precizat aseară pentru GdS că nu s-a putut stabili cu certitudine cauza producerii acestui accident, însă există două posibilităţi: fie Silviu Lung s-a angajat într-o depăşire neregulamentară, fie a pierdut controlul direcţiei din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum, respectiv ceaţă şi carosabil umed. „Din primele cercetări efectuate la faţa locului se pare că autoturismul Mercedes a pătruns pe contrasens pe fondul unei depăşiri neregulamentare sau din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum“, a precizat pentru Gazeta de Sud Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Poliţiştii doljeni au mai precizat că Silviu Lung a fost testat cu aparatul etilotest, care a arătat că acesta nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volanul Mercedesului său.

Cei trei răniţi au rămas internaţi

După ce au fost preluaţi de medicii Spitalului de Urgenţă Craiova, cei trei răniţi au fost supuşi mai multor investigaţii medicale.
Astfel, Silviu Lung a fost scos din aria de resuscitare a UPU şi supus unui examen cu computerul tomograf, ca şi băiatul de 15 ani. În urma examenului tomograf, medicii au anunţat că nici unul dintre ei nu a suferit leziuni la nivel cerebral, iar funcţiile vitale sunt bune.
În ceea ce-l priveşte pe Silviu Lung, acesta prezintă politraumatism în urma accidentului, un traumatism acut mediu, fără contuzii cerebrale, şi a rămas internat peste noapte în Secţia de Neurochirurgie.
Aseară, în jurul orei 18.00, Andrei a fost transferat la Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, unde a rămas internat, sub observaţie. Potrivit medicilor, băiatul prezintă contuzii la nivelul umărului şi al toracelui, însă starea sa de sănătate este bună şi este în afara oricărui pericol.
Andreea, care a fost rănită cel mai grav în urma accidentului, este internată în Clinica de Terapie Intensivă pentru Neurochirurgie, ea prezentând un politraumatism în urma accidentului – un traumatism cranio-cerebral acut sever cu hematom subdural şi traumă toraco-abdominală, urmând să rămână sub supraveghere medicală. Medicii de la Neurochirurgie vor stabili în zilele următoare dacă o vor opera, cel mai probabil fiind vorba doar de o intervenţie chirurgicală la nivelul capului.
„Toţi vor fi evaluaţi şi reevaluaţi, monitorizaţi şi primesc tratamentul secţiei respective. Fata va fi supravegheată permanent, va primi un tratament de terapie intensivă complex şi va fi reevaluată de către o echipă complexă de medici – reanimatori, chirurgie toracică, generală şi urologie. În funcţie de evoluţie, se va decide dacă se vor lua decizii terapeutice suplimentare“, a precizat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SJU Craiova.
Soţia bărbatului care a murit în urma accidentului a povestit că cei doi adolescenţi răniţi mai au un frate. Femeia a spus că Andreea şi Andrei fac liceul la Craiova, fata la Pedagogic şi băiatul la LIA, şi fac zilnic naveta din comuna Moţăţei. În momentul producerii accidentului, copiii se întorceau de la şcoală, de unde fuseseră luaţi de tatăl lor. Femeia a spus că nimeni din familia lui Silviu Lung nu a venit să discute cu ea după accident, dar nici nu are vreo pretenţie de la aceştia. „Soţul meu a plecat de dimineaţă de acasă şi i-am spus să aibă grijă, iar el mi-a răspuns: «N-ai tu treabă, ştii cum merg, numai să nu intre altul în mine». Acum unul care nu s-a asigurat m-a lăsat singură cu trei copii“, a declarat Ramona Niţu, soţia celui decedat.
La scurt timp după ce Silviu Lung a fost adus la Spitalul de Urgenţă Craiova, la unitatea medicală a ajuns şi familia sa, foşti colegi ai portarului din perioada Craiova Maxima – Gheorghiţă Geolgău, Marian Bâcu, Sorin Cârţu şi Aurică Beldeanu, dar şi alţi foşti jucători ai Universităţii Craiova, printre care Pavel Badea şi Corneliu Papură.

Cercetări

Reprezentanţii IPJ Dolj au mai explicat că în cazul acestui accident se fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS