10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDouă accidente de circulaţie cu 12 răniţi

Două accidente de circulaţie cu 12 răniţi

\n

Nu mai puţin de 12 persoane au fost transportate, sâmbătă, la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce au fost rănite în două accidente rutiere produse pe DN 55 şi DN 6 din cauza vitezei excesive.

Primul accident, care s-a soldat cu două persoane rănite grav şi patru uşor, a avut loc în jurul orei 14.30, pe DN 55, în localitatea doljeană Secui.
Din primele cercetări ale poliţiştilor Serviciului Rutier Dolj s-a stabilit că Viorel Bărbălău, de 43 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un Renault din direcţia Craiova spre Bechet, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi, într-o curbă la stânga, a intrat pe contrasens şi a lovit frontal un Ford condus din sens opus de Mihai Tudor, de 41 de ani, tot din Craiova. În urma impactului dintre cele două maşini, Fordul a fost proiectat în afara drumului, iar Tudor şi una dintre pasagere – Maria Oprea – au fost răniţi grav. Alte două pasagere din Ford – Andra şi Cristina Tudor – au suferit leziuni mai uşoare, ca şi Bărbălău şi pasagerul din maşina pe care o conducea, Marian Iovan.
Toţi cei şase răniţi au fost transportaţi cu ambulanţele SMURD la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde au primit primele îngrijiri medicale. Poliţiştii de la Rutieră au mai stabilit că cei doi şoferi implicaţi în accidentul rutier nu consumaseră băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.  
După mai puţin de cinci ore, în jurul orei 19.00, poliţiştii şi pompierii erau anunţaţi prin 112 că pe DN 6, în localitatea Tatomireşti, s-a produs un accident rutier soldat cu mai multe persoane rănite.
În aceste condiţii, la locul accidentului au fost trimise mai multe ambulanţe SMURD, dar şi patru salvări ale Serviciului de Ambulanţă Dolj, care au preluat şi transportat răniţii la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că Marcel Alexandru, de 37 de ani, din comuna Vulpeni, Olt, în timp ce conducea un Fiat Ducato dinspre Craiova către Filiaşi, nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periculoasă către stânga, a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat în afara drumului, pe plafon. În urma accidentului au fost răniţi uşor şi transportaţi la spital şase pasageri din microbuz. Este vorba de Cristina Vîlvoi, de 33 de ani, Marinela Damian, de 26 de ani, Gabriel Damian, de 27 de ani, toţi trei din Craiova, Cătălin Ştefan, de 26 de ani, din Radovan, Nadia Popa, de 35 de ani, din Ştefan cel Mare, Olt, şi Irina Stoenică, de 37 de ani, din comuna doljeană Moţăţei.
Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că ambii şoferi responsabili de producerea accidentelor de circulaţie sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS