5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Florin Siclitaru, şase ani de închisoare

Craiova: Florin Siclitaru, şase ani de închisoare

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au hotărât în urmă cu puţin timp să majoreze pedeapsa primită de Florin Iulian Siclitaru de la patru ani de închisoare la şase ani de închisoare cu executare.

Reamintim că pe 17 iulie 2013 Judecătoria Craiova l-a condamnat la patru ani de închisoare pe Florin Siclitaru, şoferul care, în dimineaţa zilei de 31 martie, i-a accidentat mortal pe trecerea de pietoni pe craiovenii Andrei Dragomir şi Cosmin Băbălău. Inculpatul şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor şi a avut parte de o reducere a pedepsei. Judecătoria Craiova a hotărât să-l condamne pe Siclitaru la patru ani de închisoare pentru ucidere din culpă (art. 178, alin. 1, 2 şi 5 Cod Penal) şi la trei ani pentru părăsirea locului accidentului (art. 89 din Codul Rutier), inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea – patru ani de puşcărie.

Hotărârea instanţei nu a fost definitivă, astfel că atât inculpatul, cât şi procurorii au făcut recurs împotriva deciziei, iar astăzi Curtea de Apel Craiova a admis recursul procurorilor şi l-a respins pe cel al inculpatului. Decizia de astăzi a Curţii de Apel de majorare a pedepsei lui Siclitaru la şase ani de închisoare cu executare este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS