12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Societăţi comerciale controlate de poliţişti

Dolj: Societăţi comerciale controlate de poliţişti

În cadrul acţiunii „VATRA 2013” poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „morărit – panificaţie” şi au efectuat controale la opt societăţi comerciale, informează IPJ Dolj într-un comunicat.
De asemenea, poliţiştii au efectuat controale şi la 5 mijloace de transport, ocazie cu care au fost constatate 6 abateri de natură contravenţională, în valoare de  27.500 lei; iar valoarea bunurilor confiscate se ridică la suma de 1.175 lei, reprezentând contravaloarea a 865 kg făină şi 500 pâini.

Spre exemplu, cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din Craiova, administrată de către Petrişor V., s-a constatat că societatea produce şi comercializează pâine, fără a justifica cu documente legale produsele rezultate şi materia primă. Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu suma de 6.000 lei conform prevederilor din Legea 12/1990 Rep., dispunându-se totodată confiscarea  sumei de 300 lei reprezentând contravaloarea a 300 kg făină fără documente de provenienţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS