21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnaţi pentru trafic de canabis

Condamnaţi pentru trafic de canabis

Tribunalul Dolj a condamnat la pedepse cu închisoarea patru tineri din Craiova, arestaţi preventiv în martie şi trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc în formă continuată.
Cornel George Cojocaru, zis Giuseppe, Costinel Silviu Troceanu, zis Carbit, Alexandru Costache Păunescu, poreclit Grasu, și Zoltan Daniel Piculeaţă au fost ridicaţi de ofiţerii antidrog ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova pe 19 martie, în urma unei acţiuni care a vizat destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de droguri de risc pe raza municipiului Craiova. În urma percheziţiilor au fost descoperite aproximativ 250 de grame de canabis şi 4 comprimate de ecstasy, iar în aceeaşi zi suspecţii au fost reţinuţi şi duşi la audieri. În urma anchetei făcute în acest dosar de procurorii DIICOT s-a stabilit că drogurile vândute de suspecţi în cluburile din municipiul Craiova erau procurate din Spania sau Austria.
Cei patru craioveni au fost arestaţi preventiv, iar pe 26 iulie au şi fost trimişi în judecată. Inculpaţii și-au recunoscut faptele în fața judecătorilor pentru a scăpa cu pedepse mai mici, iar săptămâna trecută au fost condamnaţi. Cojocaru a primit o pedeapsă de doi ani şi trei luni de închisoare, Troceanu și Păunescu – câte doi ani, iar Piculeaţă – doi ani şi două luni de închisoare, toate pedepsele fiind cu executare. Instanţa le-a scăzut din pedepse cele şase luni petrecute în arest din martie şi până în prezent şi a dispus ca întreaga cantitate de droguri rămasă după efectuarea analizelor de laborator să fie confiscată. Aici intră şi cele aproximativ 4 g de canabis pe care Cojocaru şi Piculeaţă au reuşit să le vândă pe 29 octombrie şi 22 noiembrie 2012 unor… poliţişti sub acoperire. Sentința Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel atât de procurorul de caz, cât şi de cei patru inculpaţi. De altfel, unul dintre condamnaţi, Alexandru Costache Păunescu, a declarat apel în cursul zilei de vineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS