16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă o victimă a câinilor fără stăpân

Încă o victimă a câinilor fără stăpân

Un tânăr craiovean a fost atacat, miercuri seară, de un câine aflat în grija unor persoane fără adăpost în timp ce încerca să salveze bichonul prietenei sale de animalul agresiv. În numai patru luni, peste 500 de adulţi şi 100 de copii au fost muşcaţi de câini numai în Craiova, iar, în aprilie 2010, un copil de doi ani şi şase luni a fost ucis de câini în fostul Târg de Săptămână Romaneşti.

Un tânăr de 16 ani şi un autoturism Mazda au căzut victime, miercuri seară, unui câine fără stăpân aflat în grija unor persoane fără adăpost care s-au aciuat într-un spaţiu dezafectat de la parterul blocului Z1 de pe strada Vasile Conta din municipiul Craiova.
Incidentul s-a petrecut în apropierea blocului Z1, unde câinele fără stăpân a încercat să atace câinele de companie al unei tinere care trecea prin zonă, un bichon. Martorii au povestit că prietenul tinerei, Cornel P., de 16 ani, a pus căţelul pe o maşină parcată pe strada Vasile Conta ca să-l salveze, însă a fost muşcat de câinele care încerca să ajungă la bichon. În plus, autoturismul Mazda a fost zgâriat pe portiere, capotă şi portbagaj de patrupedul care vroia să-şi înfigă dinţii în bichon, iar pe plafon de animalul de companie.
După câteva minute, maidanezul a fost alungat de locatarii blocurilor din zonă, iar tânărul de 16 ani s-a dus la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a primit primele îngrijiri medicale. Ulterior, băiatul s-a dus la Spitalul „Victor Babeş“ pentru fi tratat antirabic.
La locul incidentului au intervenit poliţiştii de la Secţia 4, care au stabilit că patrupedul agresiv, care pare o corcitură de Pitbull, era adăpostit şi hrănit de mai multe persoane fără adăpost, care s-au aciuat într-un spaţiu de la parterul blocului Z1. Poliţiştii au ridicat şi dus la audieri două persoane fără adăpost, pe Ioan Trifan şi pe Petrică Zamfir, de 43, respectiv 33 de ani, care au recunoscut că hrănesc de obicei câinele care l-a atacat pe adolescent, însă animalul nu le aparţine.
Reprezentanţii SC Salubritate Craiova au precizat pentru GdS că patrupedul agresiv a fost ridicat în noaptea de miercuri spre joi  şi dus în adăpostul de la Breasta.

Copil omorât de câini

Cu mult înainte de cazul copilului de patru ani ucis în Bucureşti de câinii maidanezi, mai exact în aprilie 2010, în Craiova un băieţel de doi ani şi şase luni a fost omorât de câinii fără stăpân, dar nimeni nu a fost găsit vinovat.
În seara zilei de 7 aprilie 2010, poliţiştii craioveni au fost sesizaţi prin 112 de despre faptul că un băieţel de doi ani şi jumătate a dispărut din baraca în care locuia împreună cu părinţii săi, situată în incinta Târgului de Săptămână Romaneşti. Apelul prin 112 a fost făcut de Constanţa Lăutaru, de 44 de ani, mama copilului.
Cazul a fost încheiat fără să răspundă cineva pentru moartea copilului. Constanţa Lăutaru a fost cercetată pentru punere în primejdie a unei persoane aflate în imposibilitatea de a se îngriji, iar dosarul a fost închis după ce oamenii legii au stabilit că nu au „rezultat aspecte care puteau constitui o faptă penală în cazul mamei copilului“.

Craioveni muşcaţi de câini

Potrivit Agerpres, judeţul Dolj ocupă locul al doilea în ţară, după Bucureşti, după numărul de oameni muşcaţi de câinii maidanezi în 2013. Peste 20.000 de persoane au fost muşcate de câini de la începutul acestui an în ţară, cele mai multe victime înregistrându-se în Bucureşti (9.760), Dolj (2.089), Constanţa (1.293) şi Brăila (1.229). Potrivit conducerii Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova, numai în lunile mai, iunie, iulie şi august au ajuns la unitatea medicală 515 adulţi şi 122 de copii muşcaţi de câini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS