17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoru Petrescu, pieton

Doru Petrescu, pieton

Omul de afaceri craiovean Doru Petrescu, zis şi Doru Măgaru, a chemat în judecată poliţiştii Biroului Rutier Craiova, care i-au suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 30 de zile, pentru că ar fi trecut pe culoarea roşie a semaforului.
Petrescu a devenit pieton pe 19 august, când a fost oprit de un poliţist al Biroului Rutier Craiova, care a observat că, în timp ce conducea un Audi cu numărul DJ-10-USZ, a ignorat culoarea roşie a semaforului de la intersecţia străzii Spaniei cu Calea Bucureşti. Potrivit procesului-verbal întocmit de poliţişti, pentru abaterea comisă, Doru Petrescu a fost amendat cu 320 de lei (160 de lei dacă achită amenda în 48 de ore) şi i-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 30 de zile.
Omul de afaceri a considerat că agentul de la Rutieră a făcut un abuz în ceea ce îl priveşte, aşa că a formulat la Judecătoria Craiova o plângere contravenţională împotriva sancţiunii date de poliţist, dosarul cu numărul 29253/215/2013 fiind înregistrat pe rolul instanţei marţi, pe 3 septembrie. Doru Petrescu a cerut instanţei să anuleze procesul-verbal, să-l scutească de plata amenzii şi să oblige Biroul Rutier Craiova să-i restituie permisul de conducere.

Poliţistul a comis un abuz

Potrivit informaţiilor făcute publice de Judecătoria Craiova la o solicitare GdS, Petrescu a susţinut că cele consemnate de poliţist în procesul-verbal nu corespund realităţii, mai ales că omul legii era destul de departe de intersecţie şi nu avea cum să vadă că el a trecut pe culoarea verde şi nu pe roşu. În plus, reclamantul a precizat că „în mod cert este vorba de un comportament abuziv (al agentului – n.r.), o răzbunare, deoarece i-am atras atenţia că, în condiţiile date, comite un abuz, fapt ce l-a deranjat în mod inexplicabil“.
În continuare, Doru Petrescu a explicat în plângerea depusă la instanţă că, cel mai probabil, poliţistul i-a suspendat permisul pentru că a ridicat tonul. „Consider că sancţiunea a fost aplicată în mod abuziv, cu vădită încălcare a legii, posibil ca urmare a tonului ridicat pe care l-am folosit în dialogul cu agentul constatator, contrariat fiind de faptul că acesta nu a fost interesat în a lămuri starea de fapt“.
În încheiere, reclamantul Petrescu a susţinut că procesul-verbal este nul, pentru că poliţistul nu i-a comunicat înştiinţarea de plată a amenzii, conform art. 25, alin. 3 din OG nr. 2/2001, a precizat că va aduce doi martori şi a cerut instanţei ca sancţiunea primită să fie înlocuită cu un avertisment.
În replică, poliţiştii de la Rutieră au explicat că în partea de jos a oricărui proces-verbal se găseşte şi înştiinţarea de plată.
Rămâne de văzut dacă argumentele lui Doru Petrescu îi vor convinge pe magistraţii care vor judeca acest dosar să anuleze procesul-verbal întocmit de poliţiştii de la Rutieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS