22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal între hingheri şi craioveni

Scandal între hingheri şi craioveni

http://www.facebook.com/video/embed?video_id=467639733331221

O craioveancă a postat ieri pe contul său de Facebook un filmuleţ care prezintă un conflict între soţul său şi un angajat al Serviciului de ecarisaj al Salubrităţii, care venise, alături de alţi colegi, să strângă câinii vagabonzi de pe bulevardul Carol I din oraş. Craioveanca susţine că totul s-a petrecut ieri-dimineaţă, în jurul orei 9.00. Angajatul Serviciului de ecarisaj avea în dotare un lasou – „un cleşte“, după cum s-au exprimat oamenii din filmuleţ – cu care voia să prindă câinii.
Bărbatul care filma l-a luat la întrebări pe hingherul care se urcase în maşină şi mai apoi l-a înjurat. Angajatul Salubrităţii s-a enervat şi a coborât, repezindu-se asupra telefonului celui care filma, încercând să îl lovească folosind lasoul pe care îl avea la dispoziţie.
Alţi angajaţi ai Serviciului de ecarisaj şi femeia care a postat filmuleţul au intervenit pentru a aplana conflictul. În cele din urmă, echipa venită acolo să strângă câini a plecat.
Directorul SC Salubritate SRL, Cristian Popescu, a declarat pentru Gazeta de Sud că angajaţii companiei au fost provocaţi de cetăţeni, însă atitudinea pe care au adoptat-o „îi condamnă“. Prin urmare, aceştia vor fi interogaţi de Comisia de disciplină constituită la nivelul unităţii, urmând să fie stabilite măsurile care se impun în acest caz.
Societatea precizează într-un comunicat de presă că a demarat o anchetă internă pentru a stabili dacă angajații Serviciului de ecarisaj se fac vinovați de încălcarea regulamentelor interne ale societății. „Până la stabilirea gradului de vinovăție al celor implicați de către Comisia de disciplină formată în cadrul societății și aplicarea unor eventuale sancțiuni în acest caz, conducerea SC Salubritate Craiova SRL precizează că echipajul format dintr-un șofer și doi prinzători a acționat în dimineața zilei de 31 iulie 2013 în zona bulevardului Carol I, răspunzând unei sesizări adresate în scris societății. În petiția formulată, se făcea mențiunea că se solicită ridicarea unor câini agresivi, motiv pentru care angajații SC Salubritate Craiova SRL au folosit în cadrul intervenției un dispozitiv numit clește de contenție, reglabil prin glisare, care este un mijloc de imobilizare sanitar-veterinar acceptat.
Din imagini, se poate observa că angajații Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân au fost provocați în mod repetat, iubitorii de animale implicați adresându-le injurii și amenințări.
Conducerea SC Salubritate Craiova SRL asigură locuitorii Craiovei că toți angajații societății sunt instruiți periodic în vederea respectării prevederilor regulamentelor interne, astfel încât aceștia să dea dovadă de profesionalism și operativitate în rezolvarea sesizărilor venite din partea cetățenilor, iar serviciile oferite să fie unele de calitate“ se arată în comunicatul SC Salubritate Craiova SRL

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS