21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal20 de chioşcuri demolate în Craioviţa Nouă

20 de chioşcuri demolate în Craioviţa Nouă

Poliţia Locală Craiova a pus ieri în practică 20 de dispoziţii de demolare semnate de primarul Olguţa Vasilescu, privind tot atâtea chioşcuri din zona Poştei din Craioviţa Nouă, adică pe bulevardul Tineretului, la intersecţia cu bulevardul George Enescu. De demolarea efectivă s-au ocupat angajaţii RAADPFL Craiova, sub stricta îndrumare a poliţiştilor locali de la Inspecţia în Construcţii, care au beneficiat şi de sprijinul Secţiei 5 Poliţie Craiova şi a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj.
În urma acţiunii de ieri au fost culcate la pământ două patiserii, două restaurante şi 16 magazine generale din această zonă a cartierului Craioviţa Nouă. Societăţile care deţineau respectivele chioşcuri aveau contracte de închiriere cu Primăria Craiova, însă nu au respectat condiţiile din contract, în sensul că s-au întins pe suprafeţe mult mai mari decât cele pentru care plăteau chiria la bugetul local.
„În Craiova mai sunt 13 construcţii care vor fi demolate săptămâna aceasta pentru aceleaşi considerente. Demolările vor continua însă până la eliberarea domeniului public şi privat al municipiului Craiova de toate construcţiile care sunt realizate fără forme legale“, a precizat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.
Săptămâna trecută, Poliţia Locală Craiova s-a ocupat de demolarea a 20 de „panouri publicitare de mari dimensiuni la sol“, aparţinând unei firme din Bucureşti şi care ocupau domeniul public fără să mai aibă contract cu municipalitatea. Firma fusese notificată să-şi demoleze panourile, dar nu a înţeles să-şi ia panourile publicitare de pe domeniul Primăriei Craiova, aşa că aceste panouri au fost demolate, tot cu sprijinul angajaţilor RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS