21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArme şi muniţie, descoperite la frontieră

Arme şi muniţie, descoperite la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – Dolj au descoperit joi într-o camionetă condusă de un cetăţean bulgar peste 200 de arme neletale şi 10.000 de cartuşe, pentru care acesta nu deţinea documentele legale pentru a le introduce în România. 

Potrivit poliţiştilor de frontieră, joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat la controlul de frontieră un cetăţean bulgar, de 39 de ani. Potrivit declaraţiilor şoferului şi documentelor prezentate de acesta, camioneta pe care o conducea era încărcată cu obiecte textile şi ceramice şi parfumuri, mărfuri care urma să ajungă în Slovacia. În urma controlului dispus de poliţiştii de frontieră, au fost descoperite printre marfa declarată 15 cutii în care se găseau arme neletale şi muniţia aferentă acestora. Este vorba de 170 de pistoale şi 40 de revolvere, toate de calibrul 9 mm, marca Zoraki, şi 10.000 de cartuşe, de calibrul 9 mm.
Pentru armele şi muniţia descoperite în camioneta sa, şoferul bulgar nu deţinea avizul de tranzit eliberat de structura teritorială a Poliţiei de Frontieră, motiv pentru care au fost confiscate. Poliţiştii de frontieră au mai precizat că cetăţeanul bulgar este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de arme şi muniţii şi contrabandă calificată.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS