8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAniversare a poliţiştilor Anticorupţie

Aniversare a poliţiştilor Anticorupţie

Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj sărbătoresc, astăzi, alături de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), opt ani de la înfiinţarea ca structură de poliţie judiciară specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului.
Astfel, potrivit reprezentanţilor DGA – Serviciul Anticorupţie Dolj, pe 30 mai 2005, prin acordarea de asistenţă specializată din partea Marii Britanii şi a Spaniei, a luat fiinţă Direcţia Generală Anticorupţie. Cu ocazia aniversării a opt ani de la înfiinţare, ofiţerii Anticorupţie au precizat că „prin toate acţiunile sale, Direcţia Generală Anticorupţie promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul, ca standard atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al MAI. Fiindcă toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor noştri, dorim să mulţumim tuturor instituţiilor de aplicare a legii, societăţii civile şi cetăţenilor“.
Ofiţerii doljeni din cadrul Serviciului Anticorupţie se pot „lăuda“ cu o serie de acţiuni de prindere în flagrant şi anchete făcute în cazul unor poliţişti, medici, avocaţi, instructori auto ori angajaţi ai diverselor instituţii, cum ar fi Direcția de Sănătate Publică Dolj sau Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova.
Ultimele „capturi“ ale poliţiştilor anticorupţie craioveni sunt Relu Căle, subcomisar în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Craiova, şi Mihai Pascu, avocat al Baroului Dolj, acuzaţi de luare de mită şi trafic de influenţă, după ce s-a stabilit că au primit bani de la trei suspecţi pentru a le „aranja“ un dosar de viol.
Serviciul Anticorupţie Dolj se află pe strada Amaradia din Craiova, iar ofiţerii săi pot fi găsiţi la numărul de telefon 0251.553.951, sau la adresa de e-mail [email protected]. Persoanele care vor să sesizeze fapte de corupţie se pot prezenta în audienţă la sediul serviciului în fiecare zi de miercuri a săptămânii, între orele 12.00-15.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS