10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevi înjunghiaţi în două incidente raportate în Bucureşti

Elevi înjunghiaţi în două incidente raportate în Bucureşti

Un elev de clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Miron Nicolescu” din Bucureşti a fost astăzi înjunghiat în picior de un alt elev, de clasa a X-a, cel mai probabil al aceleiaşi instituţii de învăţământ, au declarat pentru Mediafax.ro surse din Poliţie. Elevul înjunghiat primeşte îngrijiri la spital, poliţia fiind anunţată despre acest caz de unitatea medicală, au precizat sursele citate.

Tot astăzi, un alt elev, din clasa a XIII-a de la Liceul Tehnologic „Mecanică Fină” din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiat pe terenul de sport din curtea şcolii, de un coleg din clasa a IX-a. „Elevul din clasa a IX-a şi-a recunoscut fapta, după ce iniţial a spus că şi-a împins colegul din clasa a XIII-a, iar acesta s-a lovit într-o tablă”, au declarat pentru Mediafax reprezentanţii Liceului „Mecanică Fină”. Victima a fost internată la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, cu o plagă înjunghiată la omoplatul drept, reprezentanţii spitalului precizând că elevul are o plagă nepenetrantă, nefiind lezat niciun organ vital, dar că va rămâne internat 24 de ore pentru a fi supravegheat. Poliţiştii de la Secţia 8 au făcut verificările la faţa locului, pentru a stabili în ce condiţii s-a produs incidentul.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a declanşat o anchetă pentru a stabili modul în care sunt realizate serviciul pe şcoală şi paza în cele două unităţi de învăţământ, dacă există un program pentru prevenirea violenţei şi dacă acesta este respectat.

Reamintim că la începutul lunii octombrie 2010, în Craiova s-a produs un incident asemănător, care însă a avut un final tragic. Atunci, Andrei Goreci, de 17 ani, elev în clasa a XI-a la Liceul „Tudor Arghezi”, a murit după ce a fost înjunghiat în inimă de fratele unui coleg mai mic, incidentul petrecându-se la o distanţă de nici 50 de metri de gardul şcolii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS