10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Contrabandist de ţigări, reţinut

Craiova: Contrabandist de ţigări, reţinut

Un craiovean a fost reţinut astăzi pentru 24 de ore pentru contrabandă cu ţigări. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a comunicat astăzi că bărbatul, Cristian Buţă, de 38 de ani, este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, deţinerea de produse accizabile supuse marcării în afara antrepozitului fiscal şi contrabandă, după ce poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Dolj au stabilit că este implicat în traficul cu produse din tutun netimbrate, comercializând ţigările pe piaţa neagră din Craiova şi localităţile limitrofe.

Poliţiştii doljeni, cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Dolj şi al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj, au efectuat astăzi două percheziţii la locuinţele lui Cristian Buţă, din Craiova şi Malu Mare. Cu această ocazie au fost găsite 1.075 de pachete de ţigări de provenienţă străină, netimbrate, atât în locuinţa de la Malu Mare cât şi într-o autoutilitară, unde au fost identificate compartimente disimulate în bord şi în scaunul pasagerului, folosite pentru ascunderea produselor. Ţigările, a călor valoare de piaţă a fost estimată la aproximativ 10.075 lei, precum şi autoturismul folosit pentru depozitarea ţigărilor au fost indisponibilizate şi predate Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova.

Cristian Buţă a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS