11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFlorin Siclitaru a fost arestat preventiv

Florin Siclitaru a fost arestat preventiv

Poliţiştii doljeni au stabilit că Mercedesul ce a lovit şi ucis pe loc doi tineri care, duminică dimineaţă, traversau strada Calea Bucureşti prin zona trecerii de pietoni, a fost condus de Iulian Florin Siclitaru, de 24 de ani, nepotul omului de afaceri craiovean Iulian Siclitaru. Ieri, în baza probelor strânse de poliţişti, procurorii au cerut şi obţinut încarcerarea lui Siclitaru, care este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Doi tineri, spulberaţi de un Mercedes

Duminică dimineaţă, la ora 4.55, poliţiştii de la Rutieră erau anunţaţi prin 112 că pe strada Calea Bucureşti din municipiul Craiova a avut loc un accident de circulaţie cu două victime. Poliţiştii care au ajuns la locul accidentului au stabilit că doi pietoni care traversau Calea Bucureşti pe zebra din apropierea intersecţiei cu strada Spaniei – Andrei Dragomir, de 20 de ani, şi Cosmin Băbălău, de 21 de ani, ambii din Craiova, au fost loviţi de un autoturism al cărui şofer a fugit de la locul accidentului. În urma impactului extrem de violent, cei doi pietoni, care ieşiseră cu câteva minute înainte din clubul Krypton şi se îndreptau spre casă, au fost aruncaţi mai mulţi metri prin aer şi au decedat pe loc în urma leziunilor grave suferite. Maşina care i-a ucis pe cei doi tineri, un Mercedes cu numărul de înmatriculare TM-11-GIN, a fost găsită abandonată la aproximativ 200 de metri de locul accidentului, într-o parcare de pe Calea Bucureşti. După primele verificări, oamenii legii au stabilit că Mercedesul este înmatriculat pe una din firmele omului de afaceri craiovean Iulian Siclitaru, însă este condus, de obicei, de nepotul său, Florin Siclitaru, de 24 de ani, domiciliat în Craiova.
În timp ce criminaliştii făceau cercetări şi măsurători la locul accidentului, la Spitalul de Urgenţă Craiova s-a prezentat Ionuţ Pîrvan, de 23 de ani, din municipiu, care le-a spus medicilor că a fost rănit la cap după ce a fost lovit de o maşină în timp ce traversa strada. Când au auzit că este vorba de un accident de circulaţie, medicii au anunţat poliţiştii de la Rutieră, care au reuşit să stabilească faptul că Pîrvan fusese pasager pe locul din dreapta-faţă în Mercedesul care i-a ucis pe cei doi pietoni. Leziunile le căpătase, într-adevăr, în urma unui accident, însă în cel în care şi-au pierdut viaţa Andrei Dragomir şi Cosmin Băbălău. După ce a primit îngrijiri medicale, tânărul a fost ridicat de poliţişti şi dus la audieri. Dacă, iniţial, nu a vrut să spună cine a condus Mercedesul care i-a spulberat pe cei doi tineri, ulterior şi-a schimbat declaraţia şi a recunoscut că maşina a fost condusă de Florin Siclitaru, care a fugit.

A fugit de… frică

După o zi de căutări, în jurul orei 21.00, Florin Siclitaru a fost prins de poliţiştii craioveni. Tânărul, care a fost depistat în trafic în maşina unui amic, a susţinut că se îndrepta către poliţie ca să se predea.
După ce a fost audiat de către ofiţerii de la Rutieră, în faţa cărora a recunoscut că el a condus Mercedesul, în jurul orei 22.00, Siclitaru a fost dus la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii i-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei şi depistarea unor eventuale substanţe interzise. În plus, medicii au descoperit că Siclitaru prezenta leziuni posttraumatice la nivelul ambilor ochi, leziuni suferite în urma accidentului rutier, motiv pentru care i-au acordat îngrijiri medicale în ambulatoriu. După ce a fost oblojit şi i s-a recoltat şi a doua probă de sânge, Florin Siclitaru a fost dus de poliţiştii de la Rutieră în arestul IPJ Dolj, în baza unei ordonanţe de reţinere.
Ieri, în jurul orei 13.00, poliţiştii l-au dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru a fi audiat de procurorul de caz. La intrarea în Parchet, Florin Siclitaru a spus că a fugit de la locul accidentului „de frică“ şi că regretă cele întâmplate. Şi în faţa procurorilor a recunoscut faptele comise, iar în jurul orei 16.00 a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Probele strânse de poliţişti i-au convins pe judecători că Siclitaru trebuie cercetat în stare de arest, astfel că instanţa a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Judecat pentru că a bătut un tânăr

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, procurorul de caz a reţinut că Florin Siclitaru nu este la prima încălcarea a legii, acesta fiind în prezent judecat pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală. Tânărul a fost acuzat că, în noaptea de 20 spre 21 aprilie 2012, l-a lovit cu pumnii şi cu picioarele pe Bogdan Mitruţoiu, cu care avea un conflict mai vechi. Incidentul s-a petrecut în public, pe strada Calea Bucureşti, în zona blocului M9, iar victima a suferit leziuni pentru a căror vindecare a avut nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale. Dosarul în care este judecat Florin Siclitaru se află pe rolul Judecătoriei Craiova, următorul termen fiind stabilit pentru 18 aprilie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS