16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFratele lui Dinel Nuţu, arestat preventiv

Fratele lui Dinel Nuţu, arestat preventiv

Curtea de Apel Bucureşti a emis, joi noapte, un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă pe numele lui Marian Staicu, fratele omului de afaceri craiovean Dinel Nuţu, fost Staicu. Marian Staicu este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că, în februarie, a mituit două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti pentru a-l elibera din arest pe Dinel Nuţu, care era arestat preventiv încă din aprilie 2011 în dosarul „Transgaz“.
Potrivit reprezentanţilor DNA, în cursul lunii februarie, anul acesta, Marian Staicu le-a mituit pe judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti cu suma de 80.000 de euro, bani în schimbul cărora magistratele au promis că îşi conving colegii să pronunţe o soluţie de punere în libertate a inculpatului Dinel Nuţu. Banii au ajuns la cele două judecătoare prin avocata craioveană Alina Răducan şi cu ajutorul grefierului Sorin Vasilescu, de la Tribunalul Bucureşti.
Pe 14 martie, procurorii DNA au audiat mai multe persoane, printre care se numără cele două judecătoare şi avocata Alina Răducan, care, ulterior, au fost arestate preventiv pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Tot pe 14 martie a fost audiat şi Marian Staicu, care a fost învinuit de comiterea infracţiunii de dare de mită, însă faţă de acesta procurorii nu au dispus nici o măsură. Miercuri, după ce au reuşit să strângă mai multe probe, anchetatorii l-au reţinut pe Staicu pentru luare de mită şi cumpărare de influenţă, iar joi seară l-au dus la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea procurorilor, astfel că Marian Staicu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.
Dinel Nuţu a fost eliberat din arest pe 11 februarie, în urma unei hotărâri a magistraţilor Tribunalului Bucureşti, printre care s-a aflat şi inculpata Antonela Costache.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS