17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Arest prelungit pentru ginecologul Nicon

Craiova: Arest prelungit pentru ginecologul Nicon

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au respins în urmă cu puţin timp recursul făcut de medicul ginecolog Radu Nicon împotriva unei hotărârii a Tribunalului Dolj, instanţă care, miercuri, nu a fost de acord cu cererea de eliberare din arest a inculpatului acuzat de luare de mită.

Cercetările faţă de dr. Radu Nicon, medic ginecolog la Clinica I Obstetrică-Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Craiova, au fost începute de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj la sfârşitul lunii februarie, după ce o fată de 18 ani s-a plâns că ginecologul i-a cerut bani pentru o întrerupere de sarcină. Pacienta le-a povestit poliţiştilor că medicul i-a cerut suma de 500 de lei, iar în momentul în care i-a explicat că nu are atâţia bani, medicul i-a sugerat să-şi amaneteze bijuteriile. În final, pacienta a făcut rost de 400 de lei, însă pentru că dr. Nicon nu s-a mulţumit cu atât şi i-a cerut să-i lase garanţie un cercel până va aduce şi restul şpăgii, l-a denunţat.

În baza plângerii denunţătoarei, ofiţerii anticorupţie au început cercetările, iar procurorul de caz a fost de acord cu folosirea unui investigator sub acoperire. Acesta s-a dus la Spitalul de Urgenţă Craiova şi l-a rugat pe medicul Nicon să-i facă presupusei sale amante o întrerupere de sarcină. Poliţistul a precizat că „problema” trebuia rezolvată destul de repede, pentru că soţul „amantei” trebuia să se întoarcă din străinătate în câteva zile. Auzind că e vorba de o urgenţă, ginecologul Nicon a ridicat „tariful” la suma de 1.300 de lei. Ulterior, pe 17 martie, oamenii legii au organizat o acţiune de prindere în flagrant la Spitalul de Urgenţă Craiova, dr. Nicon fiind reţinut după ce primise 1.000 de lei drept şpagă de la ofiţerul sub acoperire.

O zi mai târziu, Radu Nicon a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, iar pe 27 martie a şi formulat o cerere de eliberare sub control judiciar, cerere care i-a fost respinsă însă de Tribunalul Dolj. Inculpatul a făcut recurs, care s-a judecat astăzi la Curtea de Apel Craiova. Nici dr. Nicon şi nici avocatul acestuia nu au reuşit să-i convingă pe magistraţi că poate fi cercetat în libertate pentru acuzaţiile aduse, astfel că instanţa a respins recursul formulat de inculpat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS