21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEleva care şi-a ucis tatăl, condamnată

Eleva care şi-a ucis tatăl, condamnată

La Tribunalul Gorj a avut loc ieri ultimul termen în procesul în care a fost judecată Andreea Predan Ciocea, de 16 ani, din Târgu Jiu, eleva care şi-a ucis tatăl, ajutată de concubinul ei, Ion Brânzan, de 20 de ani. Atât eleva, cât şi prietenul acesteia au plâns în faţa judecătorilor în momentul în care, iniţial, magistraţii au stabilit ca dosarul să rămână în pronunţare, după ce procurorii au cerut pedeapsa maximă pentru ambii inculpaţi. În ultimul cuvânt care i-a fost acordat, Andreea Predan Ciocea le-a transmis magistraţilor că merită o pedeapsă mai mică, având în vedere faptul că este minoră. Alt motiv invocat de elevă în favoarea unei pedepse mai mici a vizat faptul că ar fi încasat periodic bătăi de la tatăl ei în perioada în care au locuit împreună.
După câteva ore de deliberări, judecătorii au stabilit o pedeapsă de opt ani de închisoare cu executare pentru Andreea Predan Ciocea, şi 16 ani de închisoare cu executare pentru iubitul ei, Ion Brânzan. Sentinţa poate fi atacată cu recurs.

A plâns şi concubinul

La rândul lor, apărătorii lui Ion Brânzan i-au transmis judecătorului că autoarea morală a crimei este Andreea Predan Ciocea. Aceasta i-ar fi trimis din închisoare o scrisoare mamei iubitului ei, în care ar fi afirmat că este autoarea morală a omorului. Inculpatul Ion Brânzan a vorbit şi el despre condiţiile inumane de detenţie şi s-a plâns că abia a rezistat fizic şi psihic în cele trei luni de arest preventiv. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, ambii inculpaţi au recunoscut şi regretat faptele şi le-au povestit în detaliu oamenilor legii cum au pus la cale uciderea lui Ion Ciocea. Victima a fost aşteptată seara târziu de cei doi la domiciliul din strada Ana Ipătescu din Târgu Jiu. Ciocea nici nu a ştiut ce i se întâmplă, fiind lovit sistematic cu o ţeavă, respectiv un vătrai. Când au văzut că nu mai respiră, cei doi tineri au dus trupul bărbatului în grădina casei. În dimineaţa următoare , eleva a anunţat rudele şi poliţia că a găsit în faţa casei trupul neînsufleţit al tatălui ei. Poliţia i-a descoperit imediat pe autorii crimei. Fata de 16 ani nu avea probleme la şcoală, fiind chiar premiantă. Ea era elevă la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu. Aceasta nu a fost însă de acord cu tatăl, în momentul în care el i-a interzis să mai aibă de-a face cu Ion Brânzan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS