22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArestat pentru conducere fără permis

Arestat pentru conducere fără permis

Tânărul de etnie romă care, săptămâna trecută, a condus fără permis, nu a oprit la semnalele poliţiştilor de la Rutieră şi a avariat în trafic trei autoturisme, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
Miercuri după-amiază, agenţii Serviciului Poliţiei Rutiere care supravegheau traficul pe bulevardul 1 Mai din Craiova au observat un autoturism Mercedes înmatriculat în Marea Britanie, care nu a acordat prioritate de trecere pietonilor ce se angajaseră în traversarea străzii pe marcajul pietonal din zona Fabricii de Confecţii. Poliţiştii i-au făcut semn şoferului să oprească, însă acesta a accelerat, a trecut pe lângă filtrul rutier şi s-a îndreptat către bulevardul Nicolae Romanescu. Poliţiştii au plecat în urmărirea Mercedesului cu semnalele sonore şi luminoase pornite, iar, la intersecţia cu strada Târgului, şoferul a întors şi a pornit în sens invers pe bulevardul Nicolae Romanescu. După câteva sute de metri, la intersecţia cu bulevardul 1 Mai, şoferul fugar a încercat să treacă printre cele două şiruri de maşini oprite la semafor, însă a lovit trei autoturisme. Mercedesul a trecut prin sensul giratoriu de la intrarea în Parcul „Romanescu“ şi a intrat pe strada Unirii, unde a fost blocat de poliţişti. Atât şoferul maşinii, cât şi pasagerul său au fost prinşi şi duşi la sediul IPJ Dolj, unde cel care a condus maşina a fost identificat ca fiind Mădălin Scarlat, de 18 ani, din Craiova, care nu are permis de conducere. Pasagerul de pe locul stânga faţă al maşinii este Mugurel Mihai, tot de 18 ani, din Craiova.
Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis, iar, vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova l-au dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. În aceeaşi zi, Judecătoria Craiova a emis pe numele tânărului mandat de arestare pentru 30 de zile, însă Scarlat a făcut recurs împotriva deciziei instanţei. Ieri, Tribunalul Dolj, instanţa care a judecat recursul formulat de tânărul de 18 ani, a hotărât ca acesta să fie cercetat în continuare în stare de arest pentru faptele sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS