13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPedeapsă mărită pentru profesorul Miloş

Pedeapsă mărită pentru profesorul Miloş

Curtea de Apel Craiova a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare un profesor de matematică al Grupului Şcolar
„Traian Vuia“, acuzat că a cerut mită o sticlă de whisky şi un parfum unei eleve de clasa a X-a pentru a o scăpa de corigenţă

Daniel Miloş, profesor de matematică la Grupul Şcolar „Traian Vuia“ din Craiova, a fost denunţat la jumătatea lunii iunie 2012 de o elevă care s-a plâns că acesta i-a cerut mită o sticlă de whisky Jack Daniel’s şi un parfum Hugo Boss pentru a o scăpa de corigenţă. Pe 18 iunie, cadrul didactic a fost prins în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, la terasa Ciobănaşul din Parcul „Nicolae Romanescu“, după ce primise „cadoul“ de la eleva sa. Potrivit anchetatorilor, în schimbul parfumului şi a sticlei de whisky, Miloş îi trecuse elevei în catalog, în zilele de 8 şi 15 iunie, două note de 6, deşi aceasta nu fusese la ore şi nici nu dăduse teza, scăpând-o astfel de corigenţă. După flagrant, Daniel Miloş a fost reţinut pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu, pe 19 iunie, a fost arestat preventiv pentru 15 zile de magistraţii Tribunalului Dolj. Inculpatul a fost eliberat din arest pe 22 iunie, printr-o hotărâre a judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova. Ulterior, profesorul de matematică a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual, iar în noiembrie a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru cele două infracţiuni comise.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj nu au fost de acord cu pedeapsa primită de inculpat, aşa că au făcut apel împotriva hotărârii Tribunalului Dolj. Vineri, pe 1 martie, Curtea de Apel Craiova a admis apelul procurorilor şi a majorat pedeapsa inculpatului de la şase luni la doi ani de închisoare cu suspendare. Instanţa a menţinut dispoziţia sentinţei date de Tribunalul Dolj, prin care s-a dispus anularea notelor puse în catalog elevei denunţătoare. Hotărârea de vineri a Curţii de Apel Craiova poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care poate da o sentinţă definitivă în acest dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS