11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Arest menţinut pentru grefierul Toader

Craiova: Arest menţinut pentru grefierul Toader

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au menţinut ieri arestarea preventivă a fostului lor coleg, grefierul Ion Victor Toader, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au reţinut în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a grefierului Toader că, în perioada 2011-2012, acesta a cerut 40.500 euro, din care a primit efectiv 29.500 de euro de la 13 persoane, majoritatea de etnie romă, cărora le promitea ca va „aranja” soluţii favorabile în dosarele penale. De asemenea, bărbatul îi promisese unuia dintre „clienţi” că îi va obţine certificat medico-legal din care să rezulte lipsa discernământului pentru a nu răspunde penal, iar altuia îi promisese că îi va face rost de un permis de conducere.

Fostul grefier a fost arestat preventiv anul trecut, pe 10 noiembrie, iar în decembrie a fost trimis în judecată de procurorii DNA Craiova pentru trafic de influenţă în formă continuată, patru infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale şi sustragere şi distrugere de înscrisuri. În acelaşi dosar, Anca Constanţa Buluz, persoană fără calitate oficială, este acuzată de infracţiunea de cumpărare de influenţă, iar cea de-a treia inculpată din dosar, Domnica Daniela Creţu, avocată în cadrul Baroului Gorj, este judecată pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă.

La termenul de ieri, magistraţii Curţii de Apel Craiova au dispus menţinerea arestului preventiv în cazul lui Toader şi au stabilit următorul termen de judecată pentru 29 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS