13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSfaturi pentru evitarea incendiilor din apartamente

Sfaturi pentru evitarea incendiilor din apartamente

Majoritatea incendiilor din apartamente izbucnesc în bucătării, ca urmare a neglijenţei persoanelor la folosirea aparatelor casnice de gătit sau a distragerii atenţiei în timpul gătitului pentru o perioadă de timp. 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj a transmis câteva regului simple pentru a preveni producerea incendiilor în bucătăria din apartamentul dumneavoastră:
– Nu lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată. Luaţi-o de la încălzit dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, mai ales, dacă s-ar putea ivi întârzieri neaşteptate.
– După ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit din funcţionare cuptorul şi aragazul.
– Nu lăsaţi copiii singuri niciodată în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde copiii nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor.
– Atunci când gătiţi, evitaţi să purtaţi haine sintetice largi (de exemplu halate), deoarece acestea pot lua foc foarte uşor.
– Aşezaţi cratiţa cu mâner astfel încât, să nu cadă de pe aragaz sau să se răstoarne peste o flacără deschisă.
– Curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mîncare de pe aragazurile, plitele, prăjitoarele de pâine şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor.
O explozie cauzată de neglijenţă s-a produs ieri în cartierul craiovean 1 Mai. O batrână de 82 de ani a fost rănită ușor în urma exploziei, iar potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, pompierii Detașamentului 1, deflagraţia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze, conform gds.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS