10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPercheziţii la evazionişti în Mehedinţi şi Gorj

Percheziţii la evazionişti în Mehedinţi şi Gorj

Şaisprezece percheziţii se desfăşoară la această oră în judeţele Mehedinţi, Gorj, Hunedoara şi Timiş, fiind căutaţi mai mulţi evazionişti care au prejudiciat statul cu 3 milioane de lei. În perioada 2011-2012, mai mulţi administratori de societăţi s-au sustras de la plata TVA-ului. Până la această oră au fost ridicate 8 persoane, printre care şi primarul comunei Gogoşu din judeţul Mehedinţi.

Percheziţiile sunt organizate de poliţiştii de la Serviciul Investigarea Fraudelor Mehedinţi. Descinderiile din Mehedinţi au loc în Drobeta Turnu Severin, Orşova şi în Strehaia, scopul fiind identificarea documentelor contabile, a tuturor persoanelor implicate, prinderea acestora, stabilirea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a suspecţilor. Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că persoanele în cauză, în perioada 2011-2012, în calitate de reprezentanţi ai societăţilor comerciale, au dispus înregistrări de tranzacţii comerciale fictive de peste 8.000.000 lei, sustrăgându-se de la plata TVA-ului şi impozitului pe profitul aferent respectivelor tranzacţii comerciale, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de aproximativ 3.000.000 lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, poliţiştii urmează să întreprindă măsuri de identificare a bunurilor mobile şi imobile în vederea aplicării sechestrului asigurator asupra bunurilor găsite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS