10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMasacru în comuna Pătulele

Masacru în comuna Pătulele

De aproape o lună, câinii localnicilor din comuna Pătulele, judeţul Mehedinţi, au început să moară fără nici o explicaţie. Iniţial, oamenii au crezut că este vorba despre o boală în rândul patrupedelor, însă, după o vreme, şi-au dat seama că animalele sunt omorâte. „Cred că într-o lună au fost omorâţi, otrăviţi, 50 de câini“, afirmă un bărbat din Pătulele.
Oamenii au cerut ajutorul primăriei, însă de aici nimănui nu i-a păsat, aşa că cetăţenii au apelat la poliţie. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, inspector principal Nicolae Lohon, a precizat că, în urma sesizărilor depuse de localnici cu privire la câinii otrăviţi, poliţiştii au deschis o anchetă.
„Este vorba despre o echipă complexă pentru a verifica sesizările. Urmează să se facă o serie de cercetări pentru a se stabili ce s-a întâmplat“, a spus Nicolae Lohon.
Proprietarii animalelor moarte acuză Primăria Pătulele că ar fi aruncat otravă. „Eu am o grădină între vecini şi se adună toţi câinii acolo. Dimineaţa când m-am trezit, am găsit trei câini morţi. Am auzit oamenii din sat că de la primărie ar fi aruncat cu otravă“, a spus un localnic.
Primarul comunei Pătulele, Ion Ţicu, spune că nu a fost înştiinţat despre cadavrele animalelor şi că nu ştie cine ar putea să facă acest lucru. Oamenii din sat au făcut apel la Direcţia Sanitar-Veterinară pentru a lua cadavrele şi a afla cauza morţii animalelor.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS