21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident în lanţ din cauza poleiului

Accident în lanţ din cauza poleiului

Un grav accident de circulaţie în lanţ s-a produs vineri dimineaţă, pe DE 70 din Mehedinţi, în dreptul localităţii Faţa Cremenii, din cauza stratului de polei format pe carosabil. Din cele nouă autovehicule implicate în carambol, şapte au fost tiruri, două dintre acestea s-au răturnat, ducând la formarea unei coloane de aproximativ un kilometru de o parte şi de alta a drumului. Trei persoane au ajuns cu traumatisme la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin. O persoană a decedat la ieşirea din Strehaia, după ce maşina pe care o conducea a derapat şi s-a oprit într-un cap de pod.
Firma responsabilă pentru împrăştierea materialului antiderapant nu a acţionat, iar singurul utilaj care a încercat să arunce cu sare a fost implicat în accident.
„Pe DN 6, în localitatea Faţa Cremenii – Mehedinţi, s-a produs un accident de circulaţie în care au fost implicate simultan nouă autovehicule, şapte dintre acestea fiind destinate transportului de marfă. În accident au fost rănite uşor trei persoane, care au fost transportate la Spitalul Judeţean din Severin şi au fost avariate autovehiculele implicate în eveniment. Circulaţia a fost deviată în localităţile Drobeta Turnu Severin şi Strehaia pe DN 67 şi DN 67 A. Poliţiştii Serviciului Rutier, Poliţiei Strehaia şi Biroului Rutier Drobeta Turnu Severin au acţionat pentru asigurarea fluenţei pe DN 67 şi DN 67 A. La faţa locului s-au deplasat prefectul de Mehedinţi, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean, echipe speciale şi efective de jandarmi, pentru a preveni furturile din vehiculele implicate în accident“, a declarat Lică Gabriel, comisar în cadrul IPJ Mehedinţi.
„Deşi judeţul Mehedinţi se afla sub avertizare cod galben de polei pentru această noapte (noaptea de joi spre vineri – n.r.), administratorul drumului, Secţia de Drumuri Naţionale Drobeta Turnu Severin, nu a acţionat pentru prevenirea apariţiei poleiului, motiv pentru care operatorul de drum a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 de lei“, a spus Lică Gabriel, comisar în cadrul IPJ Mehedinţi.
Judeţul Mehedinţi a fost vineri dimineaţă sub incidenţă de cod galben de polei. Prefectul Nicolae Drăghiea va trebui să dea socoteală în faţa guvernului despre situaţia creată pe drumurile din Mehedinţi, pentru că operatorul nu a acţionat cu material antiderapant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS