9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPercheziţii la două familii de romi din Strehaia

Percheziţii la două familii de romi din Strehaia

Două percheziţii au avut loc ieri-dimineaţă la palatele a două familii de romi din Strehaia, de unde poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor Mehedinţi au confiscat mai multe zeci de facturi şi acte contabile ale unor firme și societăţi, cărora romii le-au emis facturi fictive în perioada 2009-2010. Au fost reţinute două persoane, un bărbat şi o femeie de etnie romă, fiind acuzaţi de evaziune fiscală, ei aducând statului un prejudiciu de peste 350.000 de euro. Membrii celor două familii de romi au fost săltaţi în noaptea de miercuri spre joi de poliţişti şi de mascaţi, oamenii legii găsind în locuinţele acestora, dar şi în maşini mai multe plase cu documente aparţinând mai multor firme din ţară.
„Noi nu am făcut nimic, nu ştim de ce au intrat peste noi, suntem nevinovaţi!“, au strigat romii.
Descinderile din Strehaia nu au fost nici de această dată lipsite de incidente specifice soţiilor romilor. Femeile s-au pus cu pietre pe jurnalişti şi au ţipat. Scandalul nu a ajutat însă cu nimic, suspecţii fiind ridicaţi şi conduşi la IPJ Mehedinţi pentru audieri.
Acţiunea a fost desfăşurată de IPJ Mehedinţi sub coordonarea unui procuror din cadrul Tribunalului Mehedinţi. „Poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi, sub coordonarea procurorului Tribunalului Mehedinţi, au descins la locuinţele a două familii de cetăţeni romi din Strehaia, despre care există suspiciunea că au prejudiciat statul român, în perioada 2009-2010, cu suma de 350.000 de euro. Aceştia au emis mai multe facturi fictive pentru returnarea TVA şi înşelarea bugetului de stat. Au fost ridicate mai multe documente contabile şi două autoturisme. De asemenea, au fost reţinute două persoane“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.
Romii care au prejudiciat statul cu peste 350.000 de euro au fost reţinuţi, iar procurorii vor decide dacă aceştia rămân în arestul IPJ Mehedinţi pentru evaziune fiscală, în următoarele 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS