20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAccident mortal de muncă la Uzina Işalniţa

Accident mortal de muncă la Uzina Işalniţa

Un bărbat de 54 de ani, din comuna Almăj, angajat ca electrician la Uzina Işalniţa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, şi-a pierdut viaţa ieri, în urma unui accident de muncă produs în incinta uzinei.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, ieri-dimineaţă, la ora 9.25, un angajat de la Complexul Energetic Oltenia – Uzina Işalniţa, a anunţat prin 112 că şi-a găsit un coleg decedat într-una din staţiile electrice din incinta unităţii. La faţa locului au fost trimişi atât inspectori din cadrul ITM Dolj, cât şi un echipaj de poliţişti, care au descoperit că victima, electricianul Cornel Belu, de 54 de ani, din Almăj, cu o vechime de 35 de ani în cadrul uzinei, prezenta multiple leziuni la cap. Casca de protecţie a fost găsită lângă cadavrul electricianului.
Din primele cercetări ale anchetatorilor s-a stabilit că, în momentul accidentului, bărbatul lucra la un panou electric care nu era sub tensiune, amplasat lângă un altul la care nu fusese întreruptă alimentarea cu energie electrică. Pentru că era un angajat cu vechime şi pentru că purta echipamentul individual de protecţie, anchetatorii încearcă acum să stabilească dacă decesul bărbatului a survenit în urma electrocutării sau dacă i s-a făcut rău şi a căzut din picioare, lovindu-se cu capul de podeaua de beton. „Este vorba despre un angajat al Uzinei Işalniţa, care a fost găsit decedat în această dimineaţă (ieri-dimineaţă – n.r.). Bărbatul avea 35 de ani vechime în cadrul unităţii, purta echipamentul individual de protecţie şi încercăm să stabilim cum s-a produs decesul. Este posibil să se fi electrocutat, dar se poate şi ca decesul să fi survenit din cu totul alte cauze. Aşteptăm raportul medico-legal, care va lămuri cauza decesului“, a precizat inspectorul-şef al ITM Dolj, Cătălin Mohora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS