8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIonel Manţog, de la penitenciar la spital

Ionel Manţog, de la penitenciar la spital

Fostul strămutat de lux, Ionel Manţog (foto), a ajuns de la Penitenciarul Târgu Jiu la Secţia de neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiu. Ex-liderul PDL Gorj, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul strămutaţilor de lux, a cerut miercuri să fie dus la spital, întrucât începuse să se simtă rău. Deoarece posibilele afecţiuni ale lui Manţog nu au putut fi tratate de medicul deţinuţilor, conducerea unităţii a luat decizia de a-l trimite pe cel întemniţat, sub escortă, la Secţia neurologie a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu. „Momentan, starea pacientului Manțog este stabilă. A fost internat la Secția neurologie cu simptome care pot fi răspunsul unei afecțiuni neurologice. Este supus unei serii de analize medicale, RMN, computer tomograf, analize de sânge“, a declarat Eugenia Cristina Căliman, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Simptomele unei patologii neurologice

În funcţie de rezultatul analizelor care i se fac la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, Ionel Manţog ar putea fi transferat la un spital din Capitală. Eugenia Cristina Căliman, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, a precizat că Manţog prezintă simptomele unei patologii neurologice. „Dacă în urma acestor investigații vedem că situația ne depășește pe noi ca spital de categoria a treia, vom lua în considerare transferul pacientului către o unitate medicală din București. Unele analize au fost deja făcute, altele vor fi efectuate vineri. Afecţiunile de natură neurologică sunt afecţiuni care apar cu vârsta. Bineînțeles că apar şi la persoane care fumează sau cu risc cardiovascular“, a mai declarat doctorul neurolog Cristina Eugenia Căliman, directorul medical al Spitalului Județean Târgu Jiu.

A intrat sănătos

Chiar înainte ca Ionel Manţog să fie încarcerat, acesta a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde i-au fost făcute o serie de analize medicale. Investigaţiile erau obligatorii şi orice condamnat, înainte de a fi întemniţat, este supus unor analize medicale pentru a se stabili dacă îşi poate ispăşi pedeapsa şi nu suferă de vreo afecţiune gravă. În cazul lui Ionel Manţog, medicii au stabilit că acesta suportă regimul de detenţie, iar încarcerarea nu îi pune în pericol starea de sănătate. La acelaşi set de analize a fost supus, de altfel, şi Ion Vulpe, fostul director general al ex-Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia. Vulpe a primit tot cinci ani de închisoare, în dosarul strămutaţilor de lux, şi îşi execută pedeapsa tot la Penitenciarul din Târgu Jiu. Fostul secretar de stat în cadrul Ministerului Industriilor, Ionel Manţog, a ajuns după gratii după ce judecătorii l-au condamnat pentru modul fraudulos în care şi-a construit vila de strămutat de lux, chiar în perioada în care ocupa şi o funcţie de conducere în Compania Naţională a Lignitului Oltenia. De precizat că, de când a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, medicii s-au ferit să se pronunţe în legătură cu diagnosticul, având în vedere ce au păţit colegii lor din Bucureşti, în cazul fostului premier Adrian Năstase.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS