10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu secat fântânile în satul Cărămidaru

Au secat fântânile în satul Cărămidaru

În satul Cărămidaru din comuna mehedințeană Şişeşti locuiesc 40 de familii. Casele sunt aşezate pe deal, iar drumul de doi kilometri pe care oamenii trebuie să îl parcurgă până la singura sursă de apă este dificil. Seceta a lovit şi aici, aşa că izvorul curge încet şi apa este prea puţină pentru alimentarea oamenilor şi animalelor.
„Populaţia este îmbătrânită, oamenilor le este foarte greu să care de la doi kilometri apă cu găleata, aşa încât am hotărât ca, zilnic, să le ducem apă cu autospecila pe o perioadă de două săptămâni. Nu este prima dată când ne confruntăm cu această situaţie“, au declarat pompierii voluntari de la Primăria Şişeşti.
Satul Cărămidaru este o zonă de munte, greu accesibilă, unde majoritatea locuitorilor sunt trecuţi de 50 de ani.
„Suntem bărâni şi bolnavi. Copiii au plecat la oraş şi ne ducem traiul foarte greu. Tot timpul rămânem fără apă vara. Bine că vin pompierii şi ne aduc, că nu ştiu ce am face. E secetă, nu a mai plouat de câteva săptămâni şi am auzit pe la televizor că nici nu o să plouă luna asta“, a spus un bătrân din Cărămidaru.
Apa care ajunge în satul Cărămidaru va fi folosită de oameni pentru animale şi spălat, iar în cazul în care va fi nevoie şi de apă pentru băut şi gătit, o altă autospecială va ajunge în zonă. Fiecare familie a primit câte 100 de litri de apă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS