12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-a omorât tatăl şi apoi s-a sinucis

Şi-a omorât tatăl şi apoi s-a sinucis

Un bărbat din comuna mehedințeană Butoieşti, satul Jugastru s-a spânzurat în gospodărie, dar nu înainte de a-şi omorî tatăl, un bătrân de 70 de ani.
Sâmbătă dimineaţă, bărbatul de 50 de ani a venit băut acasă şi din senin a pus mâna pe un cuţit şi a început să îşi lovească tatăl.
După ce şi-a dat seama ce a făcut, criminalul a ieşit în curte şi s-a spânzurat de un pom din faţa casei.
Cea care l-a descoperit pe bătrân mort a fost soția acestuia. Femeia spune că a auzit scandal în casă şi când a intrat l-a văzut pe soțul ei sub pat. Fiul său îl băgase acolo după ce l-a lovit de mai multe ori cu cuţitul.
„El s-a trezit de dimineaţă şi a plecat la băut în sat şi, când s-a întors, a intrat direct în casă peste taică-său şi după ce a ţipat la el, a luat cuţitul şi l-a tăiat de mai multe ori. Eu când am intrat în casă, el îl băgase sub pat. Atunci a ieşit în curte, s-a urcat în pom şi s-a spânzurat. Nu mai ştiu ce să fac acum că am rămas singură pe lume. Era mai bine dacă mă omora şi pe mine“, a spus îndurerată femeia.
Vecinii şi oamenii din sat spun că fiul bătrânilor obişnuia să îşi bată părinţii atunci când aceştia refuzau să îi dea bani pentru băutură şi că acesta i-ar fi ameninţat în repetate rânduri că îi va omorî.
„Toată viaţa a fost un beţiv care a trăit pe spinarea bătrânilor. Nu s-a însurat, nu a făcut copii. A fost plecat o perioadă pe la Filiaşi, unde a lucrat, dar a venit înapoi acasă că l-au dat afară de pe acolo. Toată ziua stătea numai la birt, le lua pensiile şi îi bătea“, a povestit un vecin. Echipaje de poliţie, anchetatori şi criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mehedinţi investighează cazul şi cercetează împrejurările care au dus la crimă şi la sinucidere.
„Ancheta este în curs de desfăşurare. Avem mai multe ipoteze. Trebuie să conducem la secţia de poliţie mai mulţi martori, criminaliştii îşi iau probe și nu putem să spunem nimic concret“, a spus un poliţist prezent la faţa locului.
Trupurile celor doi bărbaţi, tată şi fiu, au fost ridicate de Serviciul de Medicină Legală şi transportate la morga Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin pentru efectuarea necropsiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS