6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnghesuială la alimentele de la UE

Înghesuială la alimentele de la UE

Peste 100 de beneficiari ai alimentelor de la Uniunea Europeană s-au înghesuit ieri-dimineaţă în faţa Cantinei de Ajutor Social, acolo unde reprezentanţii Direcţiei de Protecţie Socială a Primăriei Târgu Jiu împărţeau făina şi restul ajutoarelor. Beneficiarii nu au avut răbdare să îşi aştepte rândul, s-au împins şi au vociferat. Teodora Ciobanu, director al Direcţiei de Protecţie Socială, a explicat că angajaţii săi făcuseră un grafic de distribuire a alimentelor de la UE. Din păcate, pentru ziua de ieri mai rămăseseră alimente pentru o sută de persoane, iar la auzul veştii, beneficiarii au vrut să fie siguri că mai prind ajutoare.
„Oamenii nu au înţeles că sunt alimente și că împărţirea lor se va desfăşura până în decembrie. Toată lumea va primi ceea ce i se cuvine. Vom primi încă 34 de tone de alimente. Sunt liste cu beneficiarii, iar angajaţii noștri i-au rugat să stea la rând. Ne ajută şi Poliţia Locală să menținem ordinea. Astăzi (ieri – n.r.) a fost rândul persoanelor cu handicap să primească alimente“, a spus Teodora Ciobanu.
În Târgu Jiu, 5.500 de persoane beneficiază de ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană. Anul acesta, în municipiu vor ajunge 223.092 de tone de produse. Fiecare persoană trebuie să primească 15 kilograme de făină, zece kilograme de mălai, două kilograme de paste făinoase, 1,1 kilograme de biscuiţi, nouă kilograme de orez şi 1,5 kilograme de lapte praf.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII