15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTurişti bucureşteni, rătăciţi în Munţii Mehedinţiului

Turişti bucureşteni, rătăciţi în Munţii Mehedinţiului

11 turişti bucureşteni, printre care şi doi copii, s-au pierdut marţi în Munţii Mehedinţi, în încercarea de a ajunge în staţiunea Băile Herculane. O echipă de salvamontişti i-a găsit târziu după miezul nopţii şi i-a coborât în siguranţă, după 16 ore de când plecaseră la drum.
Cei 11 turişti au pornit marţi-dimineaţă către Băile Herculane şi, deşi aveau un GPS la ei, s-au rătăcit din cauza traseului dificil pe care l-au ales. După câteva ore, au sunat la 112 şi au alertat Serviciul Salvamont Caraş-Severin. Patru dintre ei au fost găsiţi înainte de miezul nopţii pe un drum forestier, din acest grup făcând parte şi un copil de nouă ani. Ceilalţi şapte au fost găsiţi în jurul orei 3.00 dimineaţa de echipe aparţinând Salvamont Caraş-Severin şi Geo Parc.
Salvamontiştii spun că în zona unde s-au rătăcit cei 11 turişti sunt poteci abrupte. „Norocul lor a fost că erau experimentaţi în călătorii pe munte, au avut GPS şi nu au intrat în panică. Pe patru dintre ei i-am găsit pe un drum forestier unde îşi făcuseră un foc de tabără. Le-am dus apă şi haine mai groase. Prima dată au sunat la 112 şi au anunţat Salvamont Caraş-Severin că s-au pierdut în munţi. Apoi, Salvamont a cerut sprijin de la Consiliul Judeţean Mehedinţi şi am pornit să îi ajutăm“, a declarat Alin Niţulescu, reprezentant al CJ Mehedinţi.
• Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU