8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBiciclist ucis de un poliţist băut

Biciclist ucis de un poliţist băut

Ajutorul şefului de post din comuna doljeană Bistreţ a fost reţinut de procurorii doljeni duminică noapte, după ce a lovit mortal cu maşina un biciclist care circula pe DN 55A.

Duminică seară, la ora 20.48, poliţiştii doljeni erau anunţaţi prin 112 despre faptul că, pe Drumul Naţional 55A, între localităţile Gighera şi Ostroveni, pe şosea se află un bărbat mort. La faţa locului a fost trimis un echipaj de poliţie, care l-a găsit decedat pe Alexandru Nicola, de 60 de ani, din comuna Ostroveni. Acesta fusese lovit de o maşină în timp ce circula pe bicicletă.
La locul accidentului nu a fost găsit şoferul vinovat, iar până la ora 21.30 nici o persoană nu anunţase că a provocat un accident mortal în acea zonă. În timp ce poliţiştii făceau cercetările la faţa locului, la ora 21.30, agentul de poliţie Marius Vîrcan, de 26 de ani, ajutorul şefului de post din comuna Bistreţ, a sunat şi şi-a anunţat colegii că el este autorul accidentului.
Agentul Vîrcan a fost găsit pe un drum lateral, într-o pădure, la mică distanţă de locul accidentului, iar maşina în care se afla, un Volkswagen Passat proprietate personală, era lovită în partea din faţă.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. După cum au stabilit colegii agentului Vîrcan, acesta era în timpul liber şi era îmbrăcat în ţinută civilă în momentul producerii accidentului.

A intrat pe contrasens

După ce s-a constatat că autorul accidentului este un agent de poliţie, cazul a fost preluat de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Din cercetările oamenilor legii s-a stabilit că agentul Vîrcan, în timp ce conducea un VW Passat pe DN 55A dinspre Ostroveni către Gighera, la km 8+600 a pătruns pe contrasens şi l-a lovit în plin pe Alexandru Nicola, care circula regulamentar pe o bicicletă din sens opus. După producerea accidentului, poliţistul a părăsit locul faptei, oprindu-se cu maşina pe un drum agricol, într-o pădure din apropiere, unde a şi fost găsit de colegi. Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că accidentul în care şi-a pierdut viaţa biciclistul s-a produs din cauza neatenţiei în conducere a agentului Vîrcan, dar şi din cauza faptului că acesta băuse înainte de a se urca la volan. Procurorii doljeni au precizat că poliţistul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Duminică noapte, Marius Vîrcan a fost reţinut în baza unei ordonanţe de urgenţă şi dus în arestul IPJ Dolj, iar ieri după-amiază a fost prezentat procurorilor doljeni, cu propunere de arestate preventivă.

Şi-a dat demisia
Duminică noaptea, după ce mai mulţi ofiţeri din conducerea IPJ Dolj s-au dus la Postul de Poliţie din Ostroveni, unde a fost audiat agentul Vîrcan, acesta şi-a dat demisia din poliţie. În legătură cu accidentul provocat de agentul Marius Vîrcan, comisarul-şef Nicuşor Badea, adjunctul şefului IPJ Dolj, a spus că este un eveniment regretabil, care nu face cinste calităţii de poliţist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

112 COMENTARII