24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMită în euro pentru angajare la spital

Mită în euro pentru angajare la spital

Un brancardier al Spitalului de Urgenţă Craiova şi alt craiovean sunt cercetaţi pentru trafic
de influenţă după ce au cerut 3.500 de euro pentru a angaja o femeie la unitatea medicală

O craioveancă a sesizat pe 28 aprilie procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj despre faptul că în urmă cu o lună soţul său i-a dat 3.500 de euro lui Marius Dionisie, brancardier la Spitalul de Urgenţă Craiova, pentru a-i pune o „pilă“ la angajaţii spitalului care organizau concursul pentru ocuparea unor posturi de infirmieri. Procurorii au delegat ofiţerii Serviciului Anticorupţie Dolj să facă în acest caz cercetările, oamenii legii stabilind că Dionisie a lăsat să se înţeleagă că ştie un bărbat care are „trecere“ la funcţionarii spitalului şi îi poate obţine femeii un post de infirmieră.
Soţul femeii care voia să se angajeze ca infirmieră a bătut palma cu brancardierul, care a primit cei 3.500 de euro. După cum au stabilit anchetatorii, brancardierul a oprit 800 de euro pentru „serviciile“ sale, iar restul de 2.700 de euro i-a dat lui Marius Grecu, un craiovean care se ocupă cu vânzarea de maşini la mâna a doua, cel care trebuia să aranjeze examenul.
Văzând că nu a fost admisă şi că a rămas şi cu banii daţi, femeia şi-a reclamat „pilele“. Pentru că banii fuseseră daţi deja şi nu se mai putea face un flagrant, procurorii au dispus ascultarea telefoanelor celor doi „piloşi“, de interceptări ocupându-se ofiţerii SRI. Marţi, după ce au obţinut confirmarea faptului că ambii bărbaţi au cerut şi primit bani de la soţul denunţătoarei, Grecu şi Dionisie au fost aduşi în faţa procurorilor pentru a da câte o declaraţie.

A recunoscut tot

După audieri, anchetatorii au dispus cercetarea în stare de libertate a lui Marius Dionisie pentru trafic de influenţă, iar pe numele lui Grecu au emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni. Acesta din urmă nu a ajuns imediat în arestul IPJ Dolj, pentru că i s-a făcut rău, iar procurorii au fost nevoiţi să cheme o ambulanţă care l-a transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a primit primele îngrijiri medicale.
Ieri, Grecu şi-a recunoscut fapta şi şi-a luat angajamentul în faţa anchetatorilor că va restitui banii păgubiţilor, oamenii legii dispunând faţă de acesta obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile. 
Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Craiova au precizat pentru GdS că, după ce ancheta în cazul brancardierului va fi finalizată, faţă de acesta se vor lua măsurile administrative care se impun.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII