9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficantul şi victima, împreună în arest

Traficantul şi victima, împreună în arest

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT l-au reţinut aseară pe un doljean cercetat pentru trafic de persoane, după ce, cu câteva ore în urmă, o introduseseră în arest şi pe una dintre victimele acestuia.
Petre Bran, de 50 de ani, din Cetate-Dolj, era cercetat iniţial în libertate, pentru trafic de persoane, pe motiv că, în perioada 2009 – 2010, ar fi racolat, transportat în Spania şi exploatat patru victime, trei dintre acestea exploatate prin muncă şi una obligată să se prostitueze. De pe urma lor, învinuitul ar fi obţinut aproximativ 40.000 de euro.
Ieri, anchetatorii au aflat că, după ce a dat declaraţie împotriva traficantului, calafeteanca Rodica Mariana Gună, de 39 de ani, „s-a deplasat la cabinetul unui notar public, unde a dat o declaraţie în care arată că învinuitul Bran Petre nu a comis infracţiunea de trafic de persoane, precizând în mod expres că declaraţia este necesară pentru scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului“, informează un comunicat al poliţiei doljene. Pentru că şi-a schimbat declaraţia, procurorii DIICOT au reţinut-o pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului. Aseară, procurorii l-au reţinut şi pe Petre Bran, acuzat de încercarea de a determina mărturia mincinoasă a victimei sale.
Amândoi urmează să fie prezentaţi astăzi Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS