14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBlestemul familiei Spak

Blestemul familiei Spak

Modul şocant în care afaceristul oltean Constantin Spak şi-a pus capăt zilelor nu este singular în familia acestuia. În urmă cu 35 de ani, şi unchiul omului de afaceri, Iulius Spak, şi-a pus capăt zilelor, înfigându-şi cuţitul în piept. Unchiul afaceristului a fost găsit mort în incinta fabricii de mezeluri din Caracal, unde era şef. „Tragedia s-a petrecut în luna martie, anul 1976. La vremea respectivă, Iulius Spak era şeful fabricii de mezeluri din Caracal. Acesta a venit în jurul orei 7.00 dimineaţa, s-a dus în fabrică, a luat un cuţit, a fixat mânerul la o masă de tranşare şi s-a înfipt în el. Nu era nimeni în fabrică atunci când s-a sinucis. A fost găsit de angajaţi o oră mai târziu. A rămas o enigmă şi în ziua de azi de ce s-a sinucis. S-a vehiculat că avea lipsă în gestiune, dar nu este adevărat. Eu am fost cel care i-am luat locul şi nu lipsea nimic. Totul era în ordine“, a spus Alexandru Petrişor, fostul şef al fabricii de mezeluri din Caracal.
Deţinător al unei colecţii impresionante de arme, Constantin Spak a ales să-şi pună capăt zilelor folosind cuţitul, la fel ca şi unchiul său. „În perioada în care unchiul său era şef al fabricii de mezeluri, Constantin Spak lucra acolo ca tranşator. Îl luase unchiul său ca să îl înveţe meserie. Probabil că a rămas marcat de modul în care unchiul său şi-a pus capăt zilelor. Imediat după ce a murit unchiul său, el a plecat din Caracal“, a adăugat Alexandru Petrişor.
Lista coincidenţelor din familia Spak nu se opreşte aici. Diagnosticul pus la vremea respectivă de legiştii caracaleni este acelaşi cu cel pus de medicii care au efectuat necropsia cadavrului omului de afaceri, respectiv plagă tăiată, înţepată, penetrantă, toracică, cu intersectarea cordului. Apropiaţii familiei vorbesc acum şi despre o ciudată coincidenţă, respectiv cifra 9, care se pare că l-ar fi urmărit toată viaţa pe Constantin Spak. „Pe data de 9 s-a căsătorit, pe 9 septembrie a făcut transplantul de ficat şi i-a reuşit, tot pe 9 s-a sinucis, şi, din câte am înţeles, s-a născut tot pe data de 9. Deci, această cifră fatidică l-a urmărit toată viaţa“, a spus Florin Mateiana, primarul oraşului Potcoava.
Cauza sinuciderii omului de afaceri nu a fost încă elucidată. În timp ce unii dintre apropiaţii săi susţin că afaceristul ar fi încheiat socotelile cu viaţa din cauza problemelor financiare, alţii spun că acesta s-a sinucis de teama unei tumori cancerigene, boală de care a suferit şi anul trecut. Avocatul familiei Spak, Cristache Stăncioiu, a declarat că Constantin Spak intrase într-o profundă stare de depresie, după ce medicii i-ar fi depistat un nodul cancerigen.
„În urmă cu şase luni, domnul Spak a făcut un transplant de ficat. De atunci a intrat într-o stare de depresie, care s-a accentuat în timp. De câte ori mergea la Bucureşti, la control, discuta şi cu un psiholog din cadrul spitalului. În urmă cu ceva timp, a primit o informaţie că i-ar fi apărut un nodul cancerigen. În toată această perioadă nu a mai comunicat cu familia“, a spus Cristache Stăncioiu, avocatul familiei Spak.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII