12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei sensuri giratorii noi

Trei sensuri giratorii noi

Unul va fi pe Calea Bucureşti, iar celelalte două vor fi amplasate în cartierele Romaneşti şi Brazda lui Novac

Viceprimarul Craiovei, Teodor Sas, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea vrea să amplaseze alte trei sensuri giratorii provizorii pe străzile din Bănie.
Primul va fi amenajat la intersecţia bulevardului Nicolae Romanescu cu strada Râului şi Calea Dunării.
„Noi am vrut mai demult să facem acolo un sens giratoriu definitiv, dar sunt o serie de probleme cu privire la o porţiune din teren, în sensul că e un teren care apare şi în proprietatea primăriei, dar şi a Petromului. De aceea ne-am gândit să facem deocamdată doar un sens giratoriu provizoriu“, a spus Sas.

Tramvaiul încurcă giratoriul

Alt sens giratoriu va fi amplasat pe Calea Bucureşti, la intersecţia cu strada Carol I.
„În urma închiderii bulevardului Calea Bucureşti, cea mai mare problemă în trafic am observat-o la Universitate, unde coboară maşini de pe strada Arieş pe trei benzi şi trebuie să intre pe Carol I, care are doar o bandă pe sens. Zona e destul de aglomerată şi se blochează de multe ori intersecţia“, a menţionat viceprimarul.
Amplasarea în acea zonă a unui giratoriu ridică însă o altă problemă: circulaţia tramvaiului!
„Vom convoca spre sfârşitul acestei săptămâni o şedinţă a Comisiei de Sistematizare Rutieră şi vom discuta cu Poliţia Rutieră cam cum am putea amenaja acest sens giratoriu. Eventual, am putea muta staţia de tramvai undeva între Piaţa Centrală şi Universitate, dar mai simplu ar fi să lăsăm tramvaiul să circule prin acest giratoriu şi, poate, să punem un poliţist să dirijeze circulaţia atunci când vine tramvaiul, pentru că trecerea unui tramvai prin sensul giratoriu este destul de problematică“, a menţionat Teodor Sas.
Cel de-al treilea giratoriu ar urma să fie în cartierul Brazda lui Novac.
„Odată cu închiderea bulevardului Calea Bucureşti, traficul a fost în mare parte deviat pe străzile Constantin Brâncuşi şi Brazda lui Novac. La intersecţia cu Şerban Vodă este, de asemenea, foarte aglomerat, iar noi am considerat că acolo se impune amenajarea unui sens giratoriu provizoriu, pe durata lucrărilor la acest pasaj. De altfel, în studiul de fezabilitate al reabilitării străzii Brazda lui Novac în acea intersecţie este prevăzut sens giratoriu, la fel ca şi la intersecţia cu strada Doljului“, a precizat Sas.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII