10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRadare în calea vitezomanilor

Radare în calea vitezomanilor

Poliţiştii de la Rutieră şi-au scos radarele pe şosele duminică şi au încercat să-i tempereze pe şoferii care apasă prea mult pedala de acceleraţie

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj şi de la Biroul Rutier Craiova au organizat duminică o acţiune pentru prevenirea accidentelor cauzate de viteza excesivă pe drumurile din judeţ.
Poliţiştii de la Rutieră şi-au amplasat radarele în „cascadă“, reuşind în acest fel să „păcălească“ aproape 100 de şoferi, care s-au ales cu amenzi, iar o parte dintre ei, şi cu permisele suspendate. În total, au fost folosite opt aparate radar pe principalele drumuri din Dolj. De exemplu, pe DN 55, Craiova – Bechet, oamenii legii au amplasat radare la Făcăi, Tâmbureşti şi Sadova. Mulţi dintre şoferii care au „scăpat“ la unul din radare au „dat“ în următorul. 
Poliţiştii doljeni au precizat că, în total, au fost constatate 178 de abateri contravenţionale, dintre care 99 pentru depăşirea vitezei regulamentare, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 25.473 de lei. De asemenea, au fost suspendate opt permise de conducere şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

Recordul de pe DN 6, 131 km/h

Printre cei care au devenit pietoni se numără un tânăr din Caracal-Olt şi un craiovean, care circulau cu 131, respectiv 123 km/h.
Lucian Ciucă, de 20 de ani, din Caracal, a fost înregistrat de radar în timp ce conducea un Renault pe DN 6, având viteza de 131 km/h pe o porţiune de drum unde viteza maximă admisă este de 70 km/h. Tânărul s-a ales cu o amendă în valoare de 1.206 lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.
Alt şofer, Gheorghe Bucicoiu, de 38 de ani, din Craiova, care conducea un Ford înmatriculat în Bulgaria pe DN 55, în localitatea Tâmbureşti a fost depistat în timp avea 123 km/h, limita maximă în acea zonă fiind de 50 km/h. Acesta a fost sancţionat cu o amendă de 603 lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.
O statistică întocmită de IPJ Dolj arată că, în primele trei luni ale acestui an, în judeţ au fost înregistrate 45 de accidente, soldate cu 12 morţi, 40 de persoane rănite grav şi 22 uşor. Principala cauză a producerii accidentelor rutiere în Dolj este viteza excesivă, urmată de conducerea imprudentă şi traversarea neregulamentară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII