8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComercianţii au fugit de poliţişti

Comercianţii au fugit de poliţişti

Peste 200 de oameni ai legii au fost mobilizaţi să verifice marfa şi documentele societăţilor care comercializează produse alimentare şi nealimentare într-un complex comercial din Piaţa Centrală din municipiul Târgu Jiu.
Controlul a avut loc în urma unor sesizări legate de comerţul ilicit şi munca la negru, primite la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Peste 250 de agenţi economici au fost verificaţi de oamenii legii. „Încă nu am centralizat rezultatele finale ale controlului. Au fost constatate mai multe nereguli şi ilegalităţi“, a spus Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Gorj. Unii administratori ai firmelor şi vânzători au reuşit să închidă standurile şi să fugă, înainte de a fi controlaţi. Cei rămaşi au fost luaţi prin surprindere de oamenii legii care le-au aplicat şi amenzi.  

Zece persoane munceau la negru

Inspectorii ITM Gorj au depistat, în primele minute ale controlului, zece persoane care lucrau fără contract de muncă. George Romanescu, inspector-şef al ITM Gorj, a spus că acest amplu control a fost determinat de sesizările primite. „Am primit numeroase sesizări legate de munca la negru şi comerţ ilicit. Am verificat foarte mulţi agenţi economici. Am depistat zece persoane care lucrau fără a avea forme legale. Amenda pentru munca la negru este cuprinsă între trei şi patru mii de lei“, a explicat George Romanescu, şeful ITM Gorj. „Nu este vina noastră că nu avem carte de muncă. La ce vremuri trăim, muncim pe mai nimic, numai să avem ce pune pe masă. Avem copii de crescut şi alt loc de muncă nu am găsit“, a spus o angajată. Vânzătorii s-au plâns că valoarea amenzilor a fost mare în comparaţie cu încasările lor zilnice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU