10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCând avem interzis la pescuit

Când avem interzis la pescuit

Ministerele Agriculturii şi Mediului au emis ordinul privind prohibiţia pescuitului în anul 2011

Pasionaţii de pescuit trebuie să se ghideze în acest an după noul ordin emis de Ministerele Agriculturii şi Mediului privind prohibiţia. Între 4 aprilie şi 2 iunie, este interzis pescuitul în habitatele piscicole naturale, iar în apele care constituie frontieră de stat perioada de interdicţie este de 45 de zile (4 aprilie – 18 mai inclusiv).
Dintre speciile de peşti, ştiuca este protejată până pe 26 martie, iar între 4 aprilie şi 2 iunie pescuitul acesteia este permis numai cu folosirea momelilor artificiale. Lostriţa, păstrăvul de mare, sturionul, lipanul, mihalţul şi caracuda sunt protejate tot timpul anului, în timp ce prohibiţia la păstrăvul indigen, păstrăvul fântânei şi coregon ţine până pe 30 aprilie, dar şi în perioada 15 septembrie – 31 decembrie.
La scrumbia de Dunăre, prohibiţia are perioade diferite, în funcţie de sectoare, după cum urmează: între 24 aprilie şi 1 mai, pentru sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Marea Neagră până la Ceatalul Chilia; în perioada 1 mai – 22 mai, de la Ceatalul Chilia până la Vadul Oii, km 238, iar în perioada 14 mai – 12 iunie, de la Vadul Oii până la Gura Timocului, km 845,6. Între 1 aprilie şi 30 septembrie, este interzisă folosirea năvoadelor în Delta şi în Lunca inundabilă a Dunării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS