12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnchisoare pentru că a lovit un poliţist

Închisoare pentru că a lovit un poliţist

Judecătoria Craiova a condamnat un tânăr la şapte ani de închisoare pentru că, în 2009, a lovit intenţionat un poliţist cu BMW-ul pe care îl conducea

Iulian Jumolea a fost trimis în judecată în noiembrie 2009 împreună cu alte patru persoane –  Alexandru Jumolea, Efrim Toader, Marian Olaru şi Gabriel Cîrciumaru, toţi din Craiova, sub acuzaţiile de ultraj, loviri şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Tinerii craioveni au fost acuzaţi că, în noaptea de 22 mai 2009, au făcut, într-o discotecă din localitatea Botoşeşti-Paia, un scandal în urma căruia o tânără din localitate a fost bătută şi rănită.
Incidentul a fost anunţat de un paznic comunal, iar la faţa locului s-a deplasat agentul de poliţie Gheorghe Liviu Moină, ajutorul şefului de post de la Postul de Poliţie Botoşeşti-Paia, care i-a găsit pe trei dintre craioveni în faţa discotecii, lovind un paznic comunal. Agentul a coborât din maşină şi i-a somat pe tineri să se oprească, precizând că este poliţist. Aceştia l-au lăsat pe paznic şi au sărit într-un BMW, care a demarat în trombă către omul legii. Poliţistul a încercat să se ferească din calea maşinii sărind în partea dreaptă, însă a fost acroşat cu partea stânga – faţă a BMW-ului şi aruncat în şanţ. Agentul s-a ridicat, a tras un foc de armă în aer, după care a mai tras trei gloanţe în direcţia BMW-ului care se îndepărta.
Poliţistul şi-a anunţat superiorii şi colegii despre incident, maşina find blocată în trafic de oamenii legii pe raza comunei Breasta. Ulterior, s-a stabilit că maşina era condusă de Iulian Jumolea, iar Alexandru Jumolea, Toader şi Olaru erau pasageri. Acesta din urmă fusese rănit în mâna stângă de unul dintre gloanţele trase de poliţist.

Toţi au fost condamnaţi

Marţi, 1 martie, Judecătoria Craiova i-a găsit vinovaţi pe cei cinci craioveni şi i-a condamnat. Iulian Jumolea a primit şapte ani de închisoare pentru ultraj, maximul prevăzut de Codul Penal. Efrim, Alexandru Jumolea şi Olaru au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare, iar Cîrciumaru a primit cinci ani. De asemenea, instanţa a admis acţiunea civilă formulată de agentul Moină, obligându-l pe Iulian Jumolea să îi plătească poliţistului 20.000 de lei drept despăgubiri materiale şi daune morale.
Conducerea IPJ Dolj a precizat că pedeapsa primită de inculpat este una corectă. „În astfel de cazuri avem sprijin din partea Parchetelor şi a instanţelor. Raportat la gravitatea faptelor, consider că e o pedeapsă corectă“, a declarat comisarul-şef Nicuşor Badea, adjunctul şefului IPJ Dolj.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

43 COMENTARII