24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevi înarmaţi la şcoală

Elevi înarmaţi la şcoală

Doi elevi de la Colegiul Naţional „Carol I“ şi Grupul Şcolar Transporturi Auto Craiova s-au ales cu dosare penale pentru port ilegal de armă albă după ce, miercuri, jandarmii doljeni i-au depistat în faţa şcolilor având la ei boxuri metalice.
Astfel, miercuri, în jurul orei 13.30, o patrulă a Grupării de Jandarmi Mobile Craiova a observat în faţa Şcolii nr. 39 din Craiova un tânăr care avea asupra sa o armă albă. Jandarmii l-au identificat pe tânăr în persoana lui Alexandru Daniel L., de 16 ani, din comuna doljeană Bucovăţ, elev la Grupul Şcolar Transporturi Auto Craiova. Asupra sa, într-unul din buzunarele pantalonilor, oamenii legii au găsit un box metalic. În faţa jandarmilor elevul a declarat că făcuse rost de box cu o zi în urmă şi intenţiona să îl folosească pentru autoapărare dacă era cazul.
În aceeaşi zi, în jurul orei 14.30, altă patrulă de jandarmi, care se afla într-o misiune de menţinere a ordinii publice, s-a sesizat din oficiu despre faptul că, în faţa Colegiului Naţional „Carol I“ din Craiova, se afla un tânăr care avea asupra sa o armă albă. În urma controlului corporal şi al bagajelor tânărului, jandarmii au găsit în rucsacul acestuia un box metalic. Tânărul în cauză a fost identificat ca fiind Gabriel Cătălin R., de 17 ani, din Craiova, elev la CN „Carol I“.
Reprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au precizat că pe numele celor doi elevi au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de port ilegal de armă albă în locuri publice, faptă ce se pedepseşte cu închisoarea de la trei luni la doi ani sau cu amendă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII