6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnşelaţi cu locuri de muncă în străinătate

Înşelaţi cu locuri de muncă în străinătate

Un craiovean a fost arestat preventiv, marţi, după ce a înşelat cu peste 40.000 de euro aproape 200 de persoane, cărora le-a cerut sute de euro avans pentru găsirea de locuri de muncă în străinătate.
Adrian Jugănariu, de 36 de ani, din Craiova, a fost reţinut şi dus în arest, luni, de ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor. Bărbatul era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, pentru că înşelase sute de persoane cărora le promitea locuri de muncă în străinătate. Oamenii legii au stabilit că Jugănariu, în calitate de administrator al SC Eurocop SRL Craiova, în perioada octombrie – noiembrie 2010, a înşelat mai multe persoane prin promiterea unor contracte de muncă în alte ţări.
Jugănariu dădea anunţuri în ziare din Dolj, Mehedinţi sau Bucureşti, în care preciza că intermediază obţinerea de locuri de muncă în agricultură în Anglia. În urma publicării anunţurilor, peste 170 de persoane din Dolj, Mehedinţi, Gorj şi Bucureşti s-au prezentat la uşa lui Jugănariu pentru a pleca la muncă în străinătate. Craioveanul le-a întocmit păgubiţilor contracte de intermediere şi le-a cerut câte 250 de euro ca taxă de intermediere, transport şi alte comisioane, bani pentru care tăia chitanţe. După ce a obţinut în acest fel suma de 42.500 de euro, craioveanul a înstrăinat firma, doritorii de locuri de muncă peste hotare rămânând cu banii luaţi.
Potrivit poliţiştilor doljeni, până în prezent au fost identificaţi 170 de păgubiţi, care au şi fost audiaţi.
În baza probelor obţinute de poliţişti, marţi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au formulat pe numele lui Adrian Jugănariu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. Judecătoria Craiova a admis propunerea procurorilor şi a emis pe numele craioveanului un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII