11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProteste în benzinării

Proteste în benzinării

http:http://www.youtube.com/watch?v=yygh042iO7I
Aproximativ 30 de tineri şoferi din Craiova au protestat din nou, vineri seară, faţă de preţul ridicat la pompă al carburanţilor.
Ca şi în cazul ultimelor acţiuni de acest fel organizate în municipiul Craiova, şoferii s-au întâlnit în parcarea supermarketului Billa, şi-au numărat monedele, după care au ales o benzinărie ca „ţintă“. Întâlnirea protestatarilor a fost supravegheată de câteva echipaje de poliţişti şi jandarmi, care i-au şi atenţionat să nu facă scandal ori să claxoneze nejustificat. Aseară a fost aleasă staţia OMW de pe Calea Bucureşti.
Modul de protest a fost cel deja cunoscut: şoferii au pus benzină sau motorină în rezervoare de cât mai puţini bani, într-un timp cât mai îndelungat. Pentru a prelungi cât mai mult timpul petrecut în faţa pompelor, şoferii au spălat parbrizele, lunetele şi chiar farurile maşinilor, totul sub privirile dezaprobatoare ale angajaţilor benzinăriei.
Participanţii la acţiune nu au precizat dacă acesta este ultimul protest în benzinării înainte de 17 ianuarie, când şoferii din toată ţara au fost chemaţi să se solidarizeze şi să nu îşi alimenteze autoturismele decât în situaţii speciale.
Acest protest a fost anunţat pe internet încă de la începutul anului şi urmează să se desfăşoare între 17 şi 19 ianuarie.
 
Protest şi la Slatina

Aproximativ zece şoferi au continuat vineri protestele la Slatina, faţă de scumpirile repetate ale carburanţilor, după ce şi joi staţia Rompetrol de pe strada Piteşti a fost luată cu asalt de aproximativ 20 de autoturisme. Conducătorii auto au ales vinerialtă staţie peco, şi anume benzinăria Petrom, care este situată pe strada Textilistului. Şi aici şoferii au ocupat toate pompele şi au turnat benzină sau motorină în rezervor cu picătura. Cel mai hazliu dintre protestatari a fost Elvis Marancea, de profesie inginer, care a alimentat de 50 de lei şi a plătit numai cu monede de cinci bani. Acesta a ţinut pompa la care alimentase blocată peste 20 de minute, pentru ca angajatele benzinăriei să poată număra banii. Profitând de ocazie, tânărul şi-a spălat şi geamurile de la maşină. Acesta a declarat că din luna septembrie a strâns monedele cu care a plătit combustibilul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII