17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnşelăciuni şi şantaj cu ţiglă metalică

Înşelăciuni şi şantaj cu ţiglă metalică

Procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova au reuşit să destructureze un grup infracţional organizat de romi, care până acum a înşelat mai multe persoane, oferindu-le promoţii cu ţiglă metalică. Potrivit procurorilor doljeni, două persoane din Craiova au sesizat faptul că au fost ameninţate şi şantajate de un grup de romi cu care tocmiseră montarea de acoperişuri cu ţiglă metalică. Oamenii legii au început cercetările şi au stabilit că au de-a face cu un grup infracţional organizat, format din cinci persoane, un bărbat din Timişoara şi patru romi din Mureş, al cărui mod de operare e destul de simplu. Timişoreanul, care se semna Popescu Vasile, dădea anunţuri pe internet şi în ziarele locale din toată ţara, anunţuri în care făcea promoţie la ţigla metalică. Acesta vindea metrul pătrat mult sub preţul pieţei, la numai 4,5 euro, iar montajul mai era 2 euro pe metrul pătrat. În plus, Popescu promitea factură şi garanţie 30 de ani.
Doritorii, atraşi de aşa-zisa promoţie, luau legătura cu Popescu, cu care şi negociau preţul, după care acesta ieşea din „scenă“, urmând ca romii să execute lucrarea.
Problemele apăreau după ce romii terminau de pus acoperişul şi trebuia să fie plătiţi. Romii susţineau că beneficiarul a înţeles total greşit, pentru că în suma iniţială nu fuseseră incluse accesoriile şi alte materiale. Pentru a-i convinge pe clienţi să scoată mult mai mulţi bani din buzunare, romii treceau la ameninţări şi şantaj.
Procurorii au stabilit că, până acum, grupul infracţional a făcut două victime în Craiova, de la care încerca să scoată între 8 şi 11 mii de euro, deşi iniţial se înţeleseseră la şapte, respectiv opt mii de lei. Potrivit procurorilor DIICOT, cei cinci sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi şantaj. Oamenii legii caută şi alte persoane care au căzut victime grupării, bănuind că numărul acestora este mult mai mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII