14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei accidente în patru ore

Trei accidente în patru ore

Poliţiştii de la Rutieră au fost solicitaţi sâmbătă seară, în numai patru ore, la trei accidente produse în Craiova, soldate cu patru maşini avariate şi doi răniţi uşor.

Primul accident a fost înregistrat în jurul orei 18.00, pe strada Caracal din Craiova, unde un mecanic auto, angajat al unui service din localitate, a făcut praf maşina unui client, pe care o conducea pentru a o testa. Potrivit poliţiştilor de la Rutieră, Alin Anghel, de 29 de ani, în timp ce conducea un Fiat pe strada Caracal, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat cu maşina într-un gard. În urma impactului, şoferul a scăpat fără nici o zgârietură, însă maşina clientului s-a făcut praf. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului l-au testat cu aparatul etilotest pe tânăr şi au stabilit că acesta era băut bine, având o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Două ore mai târziu, poliţiştii au fost solicitaţi la ieşirea din municipiul Craiova către Işalniţa, unde avusese loc alt accident de circulaţie.
Oamenii legii au stabilit că Ioan Ţiclea, de 50 de ani, din Arad, în timp ce conducea o autoutilitară Mecedes dinspre Craiova către Filiaşi, la aproximativ 50 de metri după ce a trecut de sensul giratoriu, a vrut să întoarcă, însă autovehiculul a fost lovit în plin de un Opel condus în aceeaşi direcţie de Eduard Kazan, de 19 ani, din Işalniţa.
În urma accidentului, maşina condusă de Kazan s-a făcut praf, iar şoferul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că a scăpat uşor, cu câteva leziuni minore. În acest caz, oamenii legii au stabilit că vinovat de producerea accidentului este Ţiclea, care a încercat să întoarcă într-un loc nepermis (linie dublă continuă) şi fără să se asigure.  

Nevinovat, dar băut la volan

Tot sâmbătă, la ora 22.00, agenţii de la Rutieră au fost anunţaţi că, pe strada George Enescu din Craiova, s-a produs alt accident rutier.  
Din primele cercetări s-a stabilit că Robert Stancu, de 26 de ani, din municipiu, care conducea un Cielo pe strada Paşcani, la intersecţia cu George Enescu nu a acordat prioritate Daciei Papuc conduse de Victor Bojan, de 26 de ani, cu care s-a tamponat. În urma impactului dintre cele două maşini, Dacia a fost proiectată pe trotuar, iar Stancu a fost rănit uşor, el fiind transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Potrivit procedurii, poliţiştii i-au testat cu aparatul etilotest pe ambii şoferi implicaţi în accident şi au stabilit că Stancu nu băuse, însă Bojan avea o alcoolemie de… 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ofiţerii din cadrul Biroului Rutier au stabilit că vinovat de producerea accidentului este Stancu, care nu a respectat semnificaţia indicatorului „Cedează trecerea“ şi nu a acordat prioritate Daciei conduse de Bojan.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII