24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a răsturnat pe trecerea de pietoni

S-a răsturnat pe trecerea de pietoni

http:http://www.youtube.com/watch?v=h8rVI6Vq19U
O şoferiţă s-a răsturnat ieri, în jurul prânzului, cu maşina pe care o conducea pe strada Calea Bucureşti din Craiova, după ce a fost lovită de alt autotu-rism, care nu i-a acordat prioritate.

Gheorghe Codin, de 42 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un VW Passat cu numărul DJ-33-LYV pe strada Brestei, la intersecţia cu strada Calea Bucureşti, a acroşat în partea dreaptă spate un VW Polo cu numărul DJ-18-ENA, condus de Elena Dragalina, de 52 de ani, din aceeaşi localitate. În urma impactului dintre cele două autoturisme, şoferiţa a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat, maşina oprindu-se pe capotă pe trecerea de pietoni de pe Calea Unirii.
Din fericire, în momentul accidentului pe zebră nu se afla nici un pieton. Şoferiţa a ieşit pe geam din maşina răsturnată şi a fost preluată de medicii unei ambulanţe care a fost solicitată de trecători. Femeia a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde, în urma investigaţiilor, medicii au stabilit că a suferit câteva leziuni uşoare, care nu îi pun viaţa în pericol.
Poliţiştii au stabilit că responsabil de producerea accidentului este Gheorghe Codin, care nu a respectat indicatorul „Cedează trecerea“ şi nu a acordat prioritate maşinii conduse de Dragalina. Şoferul a explicat că ştia că trebuia să acorde prioritate în acea intersecţie, însă nu a observat maşina condusă de femeie şi a acroşat-o. Oamenii legii au mai precizat că în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Un accident asemănător a fost înregistrat în Craiova pe 30 august 2009, când o femeie a murit, iar soţul ei a fost rănit grav, după ce un Renault Clio s-a răsturnat pe o trecere de pietoni de pe strada Calea Bucureşti. Poliţiştii au stabilit atunci că Renaultul a fost acroşat de un taxi care nu i-a acordat prioritate, după care s-a răsturnat şi i-a accidentat pe cei doi soţi care se aflau pe trecerea de pietoni.
Potrivit IGPR, duminică, la nivel naţional au fost înregistrate 38 de accidente grave, soldate cu şase morţi şi 41 de răniţi. Poliţiştii au stabilit că în 30 de cazuri au fost de vină şoferii, în patru – pietonii, în trei – bicicliştii, iar un accident a fost produs din cauza unui căruţaş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

62 COMENTARII