8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţiştii au protestat din nou

Poliţiştii au protestat din nou

http:http://www.youtube.com/watch?v=KZT8FIRrTtY
Aproape 100 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj (IPJ) au protestat ieri, începând cu ora 16.00, în centrul municipiului Craiova, declarându-se nemulţumiţi de reducerile salariale, dar şi de lipsurile cu care se confruntă la serviciu.
Remintim că, pe 15 septembrie, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a anunţat declanşarea la nivel naţional a protestelor faţă de măsurile de austeritate impuse de guvern începând de pe 20 septembrie. Mai mulţi poliţişti din cadrul IPJ Dolj nu au mai aşteptat ziua de ieri şi au făcut un protest spontan, strângându-se în curtea inspectoratului pentru a-şi striga nemulţumirile. O zi mai târziu, oamenii legii au hotărât să poarte banderole tricolore pe braţ în semn de protest, indiferent de sindicatul din care fac parte, şi, timp de două ore în fiecare zi, să se strângă în curtea inspectoratului, lucru care s-a întâmplat vineri.
Ieri, cei aproximativ 100 de poliţişti care s-au adunat lângă Prefectura Dolj, aflaţi în timpul liber, i-au cerut din nou prefectului Georgescu să vină să stea de vorbă cu ei. Potrivit vicepreşedintelui SNPPC Dolj, Gioni Bălan, protestatarii, în mare parte poliţişti din cadrul IPJ Dolj şi membri ai SNPPC şi ProLex, sunt nemulţumiţi de reducerea salariilor cu până la 40%. „Poliţiştii au pierdut 40% din salarii, nu 25% cum susţin guvernanţii. Colegii noştri au ajuns să nu mai aibă bani pentru plata facturilor, a ratelor, sau nu îşi mai pot duce copiii la grădiniţă sau la şcoală. Sperăm ca guvernul să găsească o soluţie pentru problemele grave cu care ne confruntăm“, a explicat Gioni Bălan.  La protestul de ieri au participat şi reprezentanţi ai Sindicatului Lucrătorilor din Agricultură şi Cartel Alfa, ordinea în zonă fiind asigurată de peste 20 de jandarmi din cadrul IJJ Dolj.
IGPR a anunţat, ieri, printr-un comunicat de presă, că activitatea poliţiştilor s-a desfăşurat „în condiţii normale, potrivit planificării zilnice“.
Poliţiştii au luat toate măsurile pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională sau penală, precum şi pentru desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII