12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoi gorjeni, omorâţi de un american

Doi gorjeni, omorâţi de un american

Un cetăţean american de origine română, Alex Dolson, de 59 de ani, a fost reţinut de procurorii gorjeni după ce, ieri-dimineaţă, a accidentat mortal două persoane. El este cercetat pentru ucidere din culpă şi pentru că a refuzat să îi fie recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Accidentul rutier a avut loc ieri-dimineaţă, în comuna Broşteni, judeţul Gorj, în evenimentul rutier fiind implicate un autovehicul de teren Chevrolet Avalanche, condus de un cetăţean american, şi un atelaj cu tracţiune animală. Potrivit lui Bogdan Scafeş, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că şoferul, Alex Dolson, de 59 de ani, în timp ce conducea un autovehicul, din direcţia Rovinari în direcţia Filiaşi, a intrat în coliziune cu un atelaj cu tracţiune animală ce se deplasa în aceeaşi direcţie de mers. În urma accidentului, două persoane, de 41, respectiv 49 de ani, care se aflau în atelajul cu tracţiune animală, au decedat. Femeia decedată se numeşte Doina Speriuşi, are 41 de ani, este din Văleni, iar pe bărbat îl cheamă Dumitru Dumă, de 49 de ani, din comuna Turburea.
De asemenea, pasagerul aflat în autoturismul de teren a fost transportat la Spitalul din Turceni, fiind rănit. La Parchetul Gorj, Alex Dolson a declarat că nu se afla la volanul autoturismului Chevrolet Avalanche: „Dacă eram eu la volan, aveam răni. Nu am nimic. Cel care a fost la volan a părăsit locul accidentului. Eu nu sunt vinovat“.

Cercetat pentru ucidere din culpă

Potrivit anchetatorilor, Alex Dolson a refuzat testarea cu etilotestul şi s-a opus recoltării de probe biologice în vederea determinării alcoolemiei din sânge. Din această cauză, poliţiştii au decis să-l prezinte pe american Parchetului Judeţean Gorj cu propunere de arestare preventivă, Alex Dolson fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de refuz al recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei şi ucidere din culpă. Procurorii Parchetului Gorj l-au reţinut pe Dolson pentru 24 de ore, propunând, totodată, instanţei de judecată arestarea lui preventivă.
Alex Dolson s-a născut în satul Piscurile, comuna Plopşoru, şi, în urmă cu 30 de ani, s-a stabilit în statul Arizona din Statele Unite ale Americii. Venise în Gorj în vacanţă la familie şi, în noaptea de marţi spre miercuri, a consumat băuturi alcoolice la un restaurant din satul Izvoarele. Pasagerul din dreapta a declarat că nu îşi aminteşte ce s-a întâmplat. „Dormeam în timpul accidentului. M-am trezit direct la spital, rănit. Am fost să chefuim la Izvoarele, la un restaurant“, a spus Adi Jugravu, de 30 de ani, din Piscurile.
„Cetăţeanul american a fost prezentat procurorilor Parchetului Judeţean Gorj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea a două infracţiuni. El este cercetat pentru că a refuzat recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei şi pentru ucidere din culpă“, a declarat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Gorj. Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul de circulaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII