17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopil căzut din accelerat

Copil căzut din accelerat

Un copil de patru ani din localitatea doljeană Filiaşi a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Craiova, marţi seară, după ce a rămas nesupravegheat şi a căzut dintr-un tren accelerat în care era împreună cu tatăl său. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a fost sesizat, marţi seară, în jurul orei 21.30, despre faptul că, în Halta Triaj Craioviţa Nouă, a avut loc un accident. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, care a găsit un minor de patru ani lângă calea ferată. Minorul era conştient, iar medicii SMURD au constatat că avea mandibula fracturată, un traumatism cranio-facial şi o fractură craniană. Copilului i-a fost acordat primul ajutor, după care a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru a fi examinat şi pentru a primi îngrijiri medicale.
Pentru că victima a fost găsită lângă calea ferată, cercetările au fost efectuate de ofiţerii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova. Din primele verificări s-a stabilit că băieţelul, Antonio B., a căzut din trenul accelerat 1823, care circula pe relaţia Bucureşti – Cluj-Napoca, împreună cu tatăl său, Silviu Barbu, şi cu o mătuşă. Cei trei veneau de la Roşiori şi urma să coboare în Filiaşi, acolo unde locuiesc. În urma audierilor, poliţiştii de la Transporturi au stabilit că, după ce trenul a plecat din Gara Craiova, Silviu Barbu s-a dus la toaletă, iar cel mic s-a luat după el şi a rămas la uşă, pe hol. Când părintele a ieşit din toaletă, cel mic nu mai era. Cel mai probabil atunci a căzut din tren, pe o uşă a vagonului lăsată deschisă. Cei doi, împreună cu bunicul copilului, Gheorghe Barbu, care urcase şi el în tren de la Craiova, au început căutările prin tren. Pentru că nu l-au găsit pe băieţel până la Filiaşi, Silviu Barbu şi mătuşa copilului au rămas în tren până la Târgu Jiu pentru a continua căutările. Gheorghe Barbu a coborât la Filiaşi şi a anunţat dispariţia copilului, însă poliţiştii deja ştiau despre accident, pentru că fuseseră anunţaţi între timp de colegii de la Craiova.

S-a întocmit un dosar penal

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au explicat că, în acest caz, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de punere în primejdie a unei persoane în neputinţă de a se îngriji.
Potrivit Codului Penal, părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor a unui copil sau a unei persoane care nu are putinţa de a se îngriji de către cel care o are în îngrijire, punându-i în pericol iminent viaţa, sănătatea sau integritatea corporală, se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la trei ani.
Pe lângă poliţiştii de la Transporturi, în acest caz a deschis o anchetă şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj. Conform reprezentanţilor DGASPC Dolj, Direcţia s-a autosesizat în acest caz ieri-dimineaţă, când s-a şi dispus efectuarea unei anchete sociale la familia copilului. În funcţie de rezultatul anchetei deschise de poliţişti şi a celei sociale, DGASPC Dolj a precizat că va lua măsurile legale care se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII